Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 06:30 | London, Apr 25 04:30 | New York, Apr 25 00:30
Shanghai, Apr 25 12:30 | Tokyo, Apr 25 13:30 | Sydney, Apr 25 15:30

Україна врегулювала торгівлю із Молдовою

Україна врегулювала торгівлю із Молдовою




6 жовтня 2010 в 12:20 - Роман Зайцев


Україна врегулювала торгівлю із Молдовою

Верховна рада у вівторок ратифікувала "Протокол між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Молдова про винятки з режиму вільної торгівлі".  



Документ раніше був ратифікований молдавським парламентом, нагадує газета "Комерсант-Україна".

Законопроект №0168 передбачає, що з режиму вільної торгівлі буде вилучено імпорт до України цукру, насіння цукрових буряків і етилового спирту.

У свою чергу, українські експортери не зможуть вільно ввозити до Молдови цукор, етиловий спирт, шкури, феросплави, відходи та брухт чорних і кольорових металів.

Заступник міністра економіки Валерій Мунтіян, представляючи документ у парламенті, повідомив, що обмеження двосторонньої торгівлі, які нині вводяться, існували і раніше, а законопроект лише легалізує їх.

За його словами, ратифікація двостороннього протоколу вирішує питання про можливе обмеження українського експорту кондитерських виробів.

Як уточнили у посольстві Молдови, нещодавно завершилося антидемпінгове розслідування проти імпорту з України кондитерської продукції, яке не виявило факту порушення.

Але Молдова стягувала мито з експорту української карамельної продукції.

"Якщо карамель не включена в ратифікований протокол, її імпорт не буде обкладатися митом", - пояснила радник з економічних питань посольства Дарина Занога.

У посольстві Молдови уточнили, що законодавча легалізація вилучень з режиму вільної торгівлі дозволяє сторонам приступити до переговорів про їх повне скасування.

"Поки ці обмеження не були законодавчо оформлені, ми не могли почати переговори", - зазначила Занога.

За її словами, Молдова в першу чергу зацікавлена у скасуванні обмежень торгівлі шкурами та металобрухтом.

Україна ж наполягає на скасуванні мита на експорт спирту.

Україна врегулювала торгівлю із Молдовою


Новини Статті Аналітика
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Молдова ветувала створення експертної групи при СОТ для вирішення торгової суперечки з Україною Молдова ветувала створення експертної групи при СОТ для вирішення торгової суперечки з Україною Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Оптимізація дивідендної політики підприємств як складова інноваційного розвитку економіки України Оптимізація дивідендної політики підприємств як складова інноваційного розвитку економіки України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті