Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 10:00 | London, Apr 24 08:00 | New York, Apr 24 04:00
Shanghai, Apr 24 16:00 | Tokyo, Apr 24 17:00 | Sydney, Apr 24 19:00

Україна пильно стежитиме за німецьким діоксиновим м’ясом

Україна пильно стежитиме за німецьким діоксиновим м’ясом




12 січня 2011 в 08:47 - Роман Зайцев


Україна пильно стежитиме за німецьким діоксиновим м’ясом

Україна посилила контроль за продуктами тваринного походження і кормами, імпортованими з Німеччини, у зв'язку із зараженням м'яса і яєць птиці діоксином.



Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держкомветмедицини.

Таким чином, Держкомветмедицини вжив відповідних заходів щодо посилення державного контролю за продуктами тваринного походження і кормами, які надходять по імпорту.

Також був відправлений запит у Генеральний директорат САНКО з питань захисту здоров'я і прав споживачів, а також ветеринарну службу Німеччини про результати розслідування і виявлення причин потрапляння діоксину в "харчовий ланцюжок".

"На сьогодні ситуація перебуває під контролем державної ветеринарної служби України, у разі необхідності можливе використання інших кроків, аж до введення обмежень на ввезення продуктів тваринного походження і кормів із зони ризику", - заявляють в українському відомстві.

Розглядається можливість тимчасового введення додаткових вимог при імпорті вищезазначених товарів в Україну - лабораторне висновок про відсутність діоксинів.

У Держкомветмедицини нагадують, що це вже не перший подібний випадок в Євросоюзі (після Бельгії та Ірландії).

Як повідомлялося, 5 січня стало відомо, що один з виробників в Німеччині використовував для виробництва кормів насичені жирні кислоти, отримані при виробництві біодизельного палива.

Це, ймовірно, і стало причиною зараження м'яса птиці діоксином.

Також у низці федеральних земель Німеччини були виявлені м'ясо і курячі яйця, в яких вміст діоксину перевищувало встановлені законодавством ЄС норми більш ніж удвічі.

У зв'язку з цим, влада країни прийняла екстрені заходи: багато підприємств були тимчасово закриті, а кури забиті.

У зв'язку зі скандалом по всій Німеччині в профілактичних цілях були закриті більше 4700 ферм, які займаються вирощуванням птиці, свиней, великої рогатої худоби.

Станом на 11 січня в Німеччині залишаються закритими ще 1365 відповідних підприємств.

Україна пильно стежитиме за німецьким діоксиновим м’ясом


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники ТРАНСФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ НА РІВНІ РЕГІОНУ ТРАНСФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ НА РІВНІ РЕГІОНУ Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд українських ринків за 01.02.2011. Ринок консолідується Огляд українських ринків за 01.02.2011. Ринок консолідується
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Особливості інноваційного розвитку галузі тваринництва в Україні Особливості інноваційного розвитку галузі тваринництва в Україні Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті