Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 13:26 | London, Apr 25 11:26 | New York, Apr 25 07:26
Shanghai, Apr 25 19:26 | Tokyo, Apr 25 20:26 | Sydney, Apr 25 22:26

Україна погодилася на лібералізацію всіх тарифів при торгівлі з ЄС

Україна погодилася на лібералізацію всіх тарифів при торгівлі з ЄС




15 жовтня 2010 в 09:30 - Роман Зайцев


Україна погодилася на лібералізацію всіх тарифів при торгівлі з ЄС

Під час переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС українська сторона запропонувала схему поступової лібералізації всіх без винятку тарифних ліній при торгівлі з ЄС.  



Про це заявив глава української переговорної групи, заступник міністра економіки Валерій П‘ятницький в інтерв‘ю виданню "Дзеркало тижня".

За його словами, Україні та ЄС вже досить давно вдалося досягти домовленостей про лібералізацію 95% обсягів торгівлі і не менше 95% тарифних ліній.

"Але наші європейські колеги вирішили, що вони більш амбітні, і треба визначитися із рештою 5%. І щоб жоден із цих товарів не був виключений з лібералізації. У нас до цих 5% потрапили автомобілі, риба і ціла низка сільськогосподарської продукції - цукор, курятина, свинина, молочна продукція тощо", - розповів П‘ятницький.

За словами заступника міністра економіки, українська сторона запропонувала поступову лібералізацію решти тарифних ліній.

"Ми запропонували підхід поступової лібералізації, що охоплює вже всі тарифні лінії, включаючи 5%, про які я говорив вище. При цьому ми показали приклад динамічного підходу: ми запропонували знижувати протягом перехідного періоду тарифи на продукцію із цих 5% (а це приблизно три з половиною сотні тарифних ліній у сільському господарстві) з нинішнього рівня до якогось більш низького (не до нуля), що становить, скажімо, 80% від сьогоднішнього", - заявив П‘ятницький.

За словами заступника міністра економіки, таке рішення української сторони викликало ентузіазм перемовників з ЄС, але при цьому українська делегація буде вимагати натомість збільшення квот на поставки української продукції до ЄС.

"Це тепер сприймається, як наша готовність до подальшої серйозної розмови та лібералізації, і викликало такий ось ентузіазм у європейської сторони. Але ми попередили одразу: ентузіазм буде підкріплений лише в тому випадку, якщо з європейської сторони також буде рух назустріч", - сказав він.

"Свого часу ми вже передавали non paper і щодо тарифних квот, і щодо тарифів: пропонували, щоб все-таки застосувалася динамічна формула - квоти збільшувалися, тарифи зменшувалися", - підкреслив П‘ятницький.

Україна погодилася на лібералізацію всіх тарифів при торгівлі з ЄС


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті