Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 06:54 | London, Apr 18 04:54 | New York, Apr 18 00:54
Shanghai, Apr 18 12:54 | Tokyo, Apr 18 13:54 | Sydney, Apr 18 15:54

У ЄС констатували, що вступ України до Митного союзу унеможливить переговори щодо ЗВТ

У ЄС констатували, що вступ України до Митного союзу унеможливить переговори щодо ЗВТ




7 квітня 2011 в 19:40 - Роман Зайцев


У ЄС констатували, що вступ України до Митного союзу унеможливить переговори щодо ЗВТ

Україна вільна укладати будь-які торгові угоди, але приєднання її до Митного союзу зробить неможливими переговори з ЄС щодо зони вільної торгівлі, заявив представник Європейської комісії, споуксмен з питань торгівлі Джон Кленсі.



При цьому Кленсі зазначив, що Україна вільна укладати будь-які торгові угоди відповідно до її економічних пріоритетів, зокрема й інші угоди про зону вільної торгівлі.

Водночас в Європейській комісії наголосили: "Підкоряючись логіці, ці угоди не повинні підривати зобов‘язання, узяті при створенні зони вільної торгівлі з ЄС".

"Тому необхідно брати до уваги, що буде досить складно, навіть неможливо для України вести переговори про зону вільної торгівлі з ЄС, якщо буде приєднання до Митного союзу з країнами, які не лібералізували свою торгівлю з ЄС і в яких застосовуються загальні митні тарифи щодо інших торгових партнерів", - заявив Кленсі, коментуючи виступ президента України Віктора Януковича у Верховній Раді в частині його висловлювання про поглиблення співробітництва з країнами Митного союзу.

За словами представника Єврокомісії, приєднання до Митного союзу вплине на привілейовані торговельні відносини, передбачені зоною вільної торгівлі.

Нагадаємо, що раніше сьогодні Президент Віктор Янукович, виступаючи у Верховній Раді України зі щорічним посланням, сказав, що Україна хоче співпрацювати з Митним союзом за схемою "три плюс один".

Агентство Reuters трактує послання Януковича як твердження, що Україна поки не згодна вступити до Митного союзу. Проте глава держави дав зрозуміти, що Київ буде однаково наближений до обох структур.

Нагадаємо раніше Ъ вже писав, що прогрес у переговорах про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом викликав протидію з боку Росії.

Як повідомлялося, глава українського уряду Микола Азаров заявив, що участь країни в митному союзі в рамках Єдиного Економічного Простору і створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом не є взаємовиключними.

Примітно, що в квітні 2010 року європейський комісар з розширення Євросоюзу і політики сусідства Штефан Фюле назвав несумісним створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС та участь української держави в митному союзі в рамках ЄЕП.

Незважаючи на застереження ЄС, Київ все ж почав консультації про можливий вступ до Митного союзу з Білоруссю, Казахстаном та РФ.

У ЄС констатували, що вступ України до Митного союзу унеможливить переговори щодо ЗВТ


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Комерціалізація інновацій та науково-технічних розробок з використанням потенціалу регіональної інноваційної інфраструктури Комерціалізація інновацій та науково-технічних розробок з використанням потенціалу регіональної інноваційної інфраструктури Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті