Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 02:37 | London, Apr 25 00:37 | New York, Apr 24 20:37
Shanghai, Apr 25 08:37 | Tokyo, Apr 25 09:37 | Sydney, Apr 25 11:37

Експорт українських товарів до Польщі у 2010 р. збільшився на 47%

Експорт українських товарів до Польщі у 2010 р. збільшився на 47%




31 березня 2011 в 14:20 - Роман Зайцев


Експорт українських товарів до Польщі у 2010 р. збільшився на 47%

Експорт українських товарів до Польщі у минулому році збільшився на 47% і позитивна тенденція продовжується.



Про це повідомив заступник міністра економіки, голова української частини Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва Василь Мармазов під час міжнародної конференції "Українсько-польський кордон: шанс чи бар‘єр соціально-економічного розвитку", повідомляє прес-служба Кабміну.

В.Мармазов зазначив, що протягом 1999-2008 рр. експорт українських товарів та послуг до Польщі зріс у 7 разів, імпорт - більш ніж у 16 разів. Хоча у кризовому 2009 р. обсяги торгівлі скоротились у двічі, у 2010 р. відбулось помітне відновлення двосторонньої торгівлі: товарооборот зріс на 37% і перевищив 4,5 млрд доларів, експорт українських товарів збільшився на 47%, імпорт польських товарів в Україну - на 28%.

Заступник міністра зауважив, що минулого року фізичний обсяг торгівлі тільки між Україною та Польщею склав 10,5 млн т (9,4 млн т - український експорт та 1,1 млн т - польський). У той же час через українсько-польський кордон переміщується і значна частина товарообороту між Україною та іншими країнами Європи, між країнами Європи та СНД і Азії.

Водночас В.Мармазов наголосив, що у поточному році очікуються ще більші темпи зростання торгівлі. За його словами, у січні 2011 р. експорт українських товарів до Польщі зріс у 2,1 рази, імпорт - на 26%. Січневі обсяги українського експорту до Польщі - понад 180 млн доларів - є рекордними за всю історія співробітництва двох країн.

Значний позитивний вплив на динаміку подальшого економічного співробітництва між Україною та Польщею матиме підписання угоди про створення всеохоплюючої та поглибленої зони вільної торгівлі Україна-ЄС, яке планується провести у другому півріччі 2011 р. під головуванням Польщі в ЄС.

"Прикордонна інфраструктура стає все більш вузьким місцем на шляху українсько-польського співробітництва, а модернізація існуючих пунктів перетину кордону та будівництво нових суттєво відстає від динаміки розвитку торговельного співробітництва", - наголосив він.

Питання розвитку пунктів пропуску, прикордонної та транспортної інфраструктури на українсько-польському кордоні є одними із пріоритетних для Уряду України як з точки зору підготовки до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу у 2012 р., так і в контексті створення умов для розвитку економічної співпраці з європейськими країнами. Тому ці питання регулярно розглядаються в ході засідань Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва та, особливо, Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва.

Експорт українських товарів до Польщі у 2010 р. збільшився на 47%


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Польща відкриє в Україні візові центри Польща відкриє в Україні візові центри Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті