Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 11:04 | London, Apr 25 09:04 | New York, Apr 25 05:04
Shanghai, Apr 25 17:04 | Tokyo, Apr 25 18:04 | Sydney, Apr 25 20:04

Більшу частину експортованого зерна "ХлебІнвестбуд" продав зернотрейдерам

Більшу частину експортованого зерна "ХлебІнвестбуд" продав зернотрейдерам




11 травня 2011 в 12:40 - Роман Зайцев


Більшу частину експортованого зерна "ХлебІнвестбуд" продав зернотрейдерам

Результат експорту у 877 тисяч тонн, про який відзвітував "Хліб Інвестбуд", потрібно сприймати з принциповим застереженням.



Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, велика частина цього обсягу була продана в українському порту зернотрейдерам на умовах FOB.

За умовами продажу FOB (Free On Board) продавець зобов‘язаний доставити товар у порт і завантажити на вказане покупцем судно; витрати з доставки товару на борт судна лягають на продавця.

Ризик випадкової загибелі майна або його пошкодження покладається на продавця - до моменту перетину товаром борту судна, і на покупця - із цього моменту.

Право власності на товар переходить від продавця до покупця одночасно з переходом ризику.

При цьому експорт все одно вважається здійсненим компанією-продавцем, хоча фактично зерно ще не покинуло територію України.

Тому представлені компанією дані про експорт 877 тис тонн зерна цілком коректні.

Однак при цьому велика частина цього обсягу пішла не кінцевому покупцеві, а посередникам-зернотрейдерам, проти яких так ревно виступав уряд, відзначає видання.

Згідно з наданими "ХлебІнвестбудом" даними, за підсумками двох розподілів у 2010/2011 маркетинговому році компанія отримала експортні квоти загальним обсягом 877072,41 тонни, у тому числі на вивіз пшениці - 224048,5 тонни, кукурудзи - 653023,91 тонни.

"Згідно із отриманими квотами експортні поставки пшениці і кукурудзи здійснені ТОВ "Хліб Інвестбуд" у повному обсязі" - ідеться у повідомленні компанії.

Даних про те, яка частина з цього обсягу була продана на FOB, у компанії не надали.

Про те, як саме відбувався експорт таких істотних обсягів зерна, виданню сказали кілька учасників ринку.

Експерти відзначають, що лише завдяки продажу на FOB зернотрейдерам компанії вдалося реалізувати виділені квоти.

"Хліб Інвестбуд" є компанією із державною часткою участі.

ТОВ "Хліб Інвестбуд" позиціонує себе як структурний підрозділ Державної продовольчо-зерновий корпорації. ГПЗКУ належить 41% частка в статутному фонді ТОВ.

"Хліб Інвестбуд" двічі подавав заявку на отримання квот на експорт зерна, і двічі міжвідомча комісія виділяла компанії квоту.

При другому розподілі квот (11 січня) компанія отримала максимальні обсяги і "кукурудзяної", і "пшеничної" квоти.

Більшу частину експортованого зерна "ХлебІнвестбуд" продав зернотрейдерам


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україна замiнює експортнi квоти на зерно митом Україна замiнює експортнi квоти на зерно митом Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті