Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 02:04 | London, Apr 25 00:04 | New York, Apr 24 20:04
Shanghai, Apr 25 08:04 | Tokyo, Apr 25 09:04 | Sydney, Apr 25 11:04

Венесуела виплатила Holcim $260 млн. компенсації за націоналізацію її підрозділу

Венесуела виплатила Holcim $260 млн. компенсації за націоналізацію її підрозділу




13 вересня 2010 в 14:45 - Роман Зайцев


Венесуела виплатила Holcim $260 млн. компенсації за націоналізацію її підрозділу

Другий за величиною в світі виробник цементу швейцарська компанія Holcim і уряд Венесуели домовилися про умови погашення заборгованості перед компанією у розмірі $650 млн.  



Як повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі Holcim, влада Венесуели вже перевела на рахунок компанії $260 млн., а решту $390 млн. будуть виплачені в розстрочку - рівними частками протягом чотирьох років.

Дана угода стала результатом тривалих переговорів, необхідність яких була викликана націоналізацією місцевого підрозділу компанії у 2008 р. Тоді Президент Венесуели Уго Чавес вимагав від керівництва Holcim передати 85% дочірньої компанії у власність держави, запропонувавши натомість $552 млн., що було значно нижче фінансових очікувань Holcim. Проте обурення компанії викликали дії влади, що послідували за цим, оскільки остання повністю перервали контакти з виробником цементу, так і не зробивши жодного платежу.

З цієї причини в березні 2009 р. Holcim заявила, що її "терпіння вичерпалося" і вона має намір домагатися значно більшої компенсації, еквівалентної повній ринковій вартості, в Міжнародному центрі з врегулювання інвестиційних спорів (ICSID). Але сторони зуміли домовитися ще на стадії розгляду позову компанії в ICSID.

Раніше уряд Венесуели домовився про виплату більш ніж $250 млн. найбільшому в світі виробникові цементу французькій компанії Lafarge, що постраждала від аналогічних дій влади південноамериканської республіки.

Нагадаємо, в 2008 р. за ініціативою Президента Венесуели У.Чавеса в країні була націоналізована велика частина промисловості, в тому числі цементні і металургійні заводи, а також нафтові компанії, що приносять багатомільярдний прибуток.


У серпні 2008 р. Венесуела розпочала націоналізацію цементної галузі. Це рішення стосувалося підприємств, що належать мексиканській Cemex, швейцарській Holcim і французькій Lafarge. У.Чавес напередодні звинуватив іноземні цементні компанії в завищенні вартості цементу на внутрішньому ринку та отриманні величезних надприбутків.

Напередодні, в червні 2008 р. був підписаний указ про націоналізацію трьох великих цементних компаній. Згідно з документом, до рук держави має переходити приблизно 60% акцій названих цементних компаній.

Holcim Group - була заснована в 1912 р. в Швейцарії. Виробничі потужності компанії зосереджені більш ніж в 70 країнах світу. У штаті Holcim числяться 83 тис. чоловік. Чистий прибуток в 2009 р. склав 1,47 млрд швейцарських франків (1 млрд євро), що на 17,5% менше, ніж у 2008 р. Чиста виручка Holcim в 2009 р. скоротилася на 16% - до 21,13 млрд франків (14,4 млрд євро).

Венесуела виплатила Holcim $260 млн. компенсації за націоналізацію її підрозділу


Новини Статті Аналітика
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінагропрод планує виділити 500 мільйонів гривень для компенсації кредитів аграріям Мінагропрод планує виділити 500 мільйонів гривень для компенсації кредитів аграріям Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україна за конкурентоспроможністю трохи каща за Хорватію і Венесуелу Україна за конкурентоспроможністю трохи каща за Хорватію і Венесуелу Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Уряд компенсуватиме відсотки з кредитів на українські автобуси Уряд компенсуватиме відсотки з кредитів на українські автобуси У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Венесуела планує збільшити видобуток нафти до 4,5-5 мільйонів барелів на добу Венесуела планує збільшити видобуток нафти до 4,5-5 мільйонів барелів на добу Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті