Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 11:42 | London, Apr 19 09:42 | New York, Apr 19 05:42
Shanghai, Apr 19 17:42 | Tokyo, Apr 19 18:42 | Sydney, Apr 19 20:42

В ЄС хочуть пропагувати розвиток нетрадиційного газу

В ЄС хочуть пропагувати розвиток нетрадиційного газу




10 травня 2011 в 16:00 - Роман Зайцев


В ЄС хочуть пропагувати розвиток нетрадиційного газу

Польща має намір пропагувати розвиток нетрадиційного газу під час свого головування в ЄС, а в майбутньому просуватиме ідею видобування сланцевого газу як спільний європейський проект.



Виступаючи в Брюсселі, заступник державного секретаря Міністерства закордонних справ Польщі Мацєй Спунар заявив, що дискусія щодо перспектив видобутку сланцевого газу в Європі є "як ніколи на часі", повідомляє UA-Energy.org.

Катастрофа на Фукусімі порушила питання щодо майбутнього атомної енергетики, а стрибки цін на паливо вимагають "інноваційних рішень" - у цих умовах сланцевий газ може бути відповіддю на такі виклики.

Він також може знизити енергетичну залежність ЄС і допомогти виконати амбітні плани щодо зменшення викидів вуглецевих газів.

Анджей Козловськи, один із високопосадовців компанії PKN Orlen, заявив, що його компанія була однією з перших в Європі, яка почала займатись сланцевим газом після визначного досвіду США у видобуванні нетрадиційного палива.

Разом із тим, за словами Козловського, "без законодавчої підтримки з боку ЄС" навіть така велика компанія як PKN Orlen навряд чи зможе досягнути поставлених цілей.

Марек Карабула, віце-президент Polish Oil and Gas Company (PGniG), підкреслив, що потрібно "розламувати стереотипи" пересічних людей щодо сланцевого газу.

Хоча у соціальних медіа транслюється відео про те, що його видобуток є загрозою для навколишнього середовища і споживачів, у польському суспільстві потрібно розвивати сприйняття людей про "хороший" і "безпечний" сланцевий газ.

Також Карабула нагадав, що сьогодні в Польщі видаються лише ліцензії на розвідку, не на видобуток - останні будуть видаватись тільки після того, як запаси будуть доведені.

У той же час, Джессі Скотт, програмний лідер британської організації E3G, прокоментувала, що заяви про сланцевий газ як "європейське рішення" є боєм, який ще потрібно виграти.

Вона поцікавилась, чи сланцевий газ буде зазначений в Енергетичній Дорожній Карті до 2050 року, яку Європейська Комісія поширить у листопаді.

Окрім цього, Єврокомісія може поставити багато умов щодо навколишнього середовища.

В ЄС хочуть пропагувати розвиток нетрадиційного газу


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті