Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 03:32 | London, Apr 20 01:32 | New York, Apr 19 21:32
Shanghai, Apr 20 09:32 | Tokyo, Apr 20 10:32 | Sydney, Apr 20 12:32

У Німеччині занепокоєні інвестиціями Китаю в Східну Європу

У Німеччині занепокоєні інвестиціями Китаю в Східну Європу




18 жовтня 2010 в 12:30 - Роман Зайцев


У Німеччині занепокоєні інвестиціями Китаю в Східну Європу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що "терміново необхідно" активізувати європейські інвестиції у Східну Європу та Центральну Азію, щоб протидіяти зростаючому інтересу Китаю в сировині та рідкісних мінералах.  



Меркель зустрілася з лідерами німецького Комітету з економічних відносин зі Східною Європою, лобі-групи, яка закликала до скоординованих дій європейських країн у відповідь на посилення контролю Китаю за доступом до необхідних для економічного зростання товарів, повідомляє UA-Energy.org.

"З огляду на сировину політику такої країни як Китай, терміново потрібно зробити капітал доступним серед європейських партнерів з метою забезпечення довгострокових постачань", - заявила Меркель.

За її словами, "це не тільки посилання на природний газ і нафту, але виходить далеко за рамки цього", включи мінерали.

Клаус Мангольд, голова лобі-групи, сказав, що в той час як уряди європейських країн фокусувалися на подоланні фінансової кризи, Китай почав вкладати кошти в такі країни, як Росія, Україна, Казахстан і Узбекистан.

Пов‘язані з державою компанії "довели", що можуть "зайти з повними кишенями".

Меркель зазначила, що родовища рідкісних мінералів в Центральній Азії необхідні для живлення електромобілів.

Комітет заявив, що зі збільшенням Китаєм свого контролю над ресурсами, експорт рідкісних корисних копалин скоротився на 40% уже 2010 року.

Міністр економіки Райнер Брюдерле, якого цитує Financial Times Deutschland, під час поїздки до Китаю називав обмеження країни на експорт рідкісних металів "недружнім актом".

Брак таких металів, як вольфрам і германій, спричинює труднощі для секторів, у тому числі виробників вітрових турбін та автомобільних компаній, пише газета.

У Німеччині занепокоєні інвестиціями Китаю в Східну Європу


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті