Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 11:36 | London, Apr 19 09:36 | New York, Apr 19 05:36
Shanghai, Apr 19 17:36 | Tokyo, Apr 19 18:36 | Sydney, Apr 19 20:36

Туркменістан домовився про будівництво Трансафганського газопроводу



13 грудня 2010 в 17:59 - Роман Зайцев


Туркменістан домовився про будівництво Трансафганського газопроводу

Туркменістан, Афганістан, Пакистан і Індія підписали угоду про будівництво Трансафганського газопроводу (TAPI), який з 2015 року повинен буде доставляти на ринки Південної Азії 33 млрд куб. м туркменського газу на рік.



Хоча Росія в проекті не бере участі, його реалізація на руку Москві: TAPI може знизити бажання Ашхабада брати участь в проекті газопроводу Nabucco в обхід РФ. Втім, експерти сумніваються в успіху TAPI: маршрут труби проходить через вибухонебезпечні райони на кордоні Афганістану і Пакистану, повідомляє газета КоммерсантЪ.

Підписи під міжурядовою угодою про будівництво TAPI в суботу поставили президенти Туркменістану, Афганістану та Пакистану Гурбангули Бердимухамедов, Хамід Карзай і Асіф Алі Зардарі, а також міністр нафти і природного газу Індії Мурлі Деора.

У той же день в Ашхабаді міністри енергетики чотирьох країн підписали рамкову угоду щодо проекту. Труба протяжністю близько 1730 км, пройшовши через Афганістан, зв'яже туркменське родовище Довлетабад з населеним пунктом Фазілк на кордоні Індії і Пакистану. Потужність трубопроводу становитиме близько 33 млрд куб. м газу на рік, з яких по 14 млрд будуть отримувати Пакистан та Індія, а 5 млрд підуть на потреби Афганістану. Якщо будівництво почнеться наступного року, труба може бути готова до кінця 2015 року.

Вперше ідея прокласти трубу, яка вивела б туркменський газ на ринки Південної Азії, виникла невдовзі після розпаду СРСР. Проект лобіювали США, які працювали над розробкою маршрутів транспортування енергоносіїв з колишніх радянських республік в обхід РФ - головним успіхом цієї політики став запущений у 2006 році нафтопровід Баку-Тбілісі-Джейхан (БТД). У березні 1995 року уряди Туркменістану і Пакистану підписали меморандум про взаєморозуміння, а в серпні 1996 року був створений міжнародний консорціум CentGas на чолі з компанією Unocal.

Крім американців, до нього увійшли японські Inpex і Itochu (на пару з Unocal вони брали участь у будівництві БТД), корейська Hyundai Engineering and Construction, пакистанська Crescent і Туркменгаз. 10% в CentGas отримав Газпром.

Туркменістан домовився про будівництво Трансафганського газопроводу


Новини Статті Аналітика
У Шанхаї збудують 632-метровий готель У Шанхаї збудують 632-метровий готель Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Ютейр" і "Мотор Січ" підписали угоду про ремонт авіадвигунів для вертольотів на 20 млн доларів Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Принципи організації комунальної інфрастуктури Принципи організації комунальної інфрастуктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті