Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 16:37 | London, Apr 24 14:37 | New York, Apr 24 10:37
Shanghai, Apr 24 22:37 | Tokyo, Apr 24 23:37 | Sydney, Apr 25 01:37

Центробанк Азербайджану відмовився від євро

Центробанк Азербайджану відмовився від євро




10 січня 2011 в 13:32 - Христина


Центробанк Азербайджану відмовився від євро

Центробанк Азербайджану в рамках удосконалення валютної політики прийняв рішення відмовитися з понеділка від бівалютної корзини євро/долар для визначення курсу національної валюти на користь двостороннього курсу долар/манат.



"Макроекономічні аналізи показують, що двостороннє таргетування курсу долар/манат в поточних умовах більш повно узгоджується з цілями Центробанку, особливо з метою здійснення впливу на рівень інфляції. Поряд з тим, що цей механізм вигідний з точки зору комунікації, він збільшує можливості переходу Центробанку в довгостроковій перспективі до режиму вільно плаваючого курсу", - йдеться в повідомленні.

З березня 2008 року ЦБ проводив курсову політику через таргетування бівалютного кошика, що включає долар і євро. "За минулий термін цей механізм збільшив можливості контролю багатостороннього курсу маната за допомогою розповсюдження процесів на глобальному валютному ринку на місцеві курси. Однак загострення останнім часом волатильності курсів провідних валют, взаємне знецінення національних валют країнами, що розвиваються і нові умови, що характеризуються пріоритетом фінансової стабільності, створили необхідність внесення змін до тактику курсової політики", - пояснює ЦБ.
 

Центробанк Азербайджану відмовився від євро


Новини Статті Аналітика
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті