Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 02:28 | London, Apr 26 00:28 | New York, Apr 25 20:28
Shanghai, Apr 26 08:28 | Tokyo, Apr 26 09:28 | Sydney, Apr 26 11:28

Телекомунікаційна компанія Etisalat придбає акції Кувейте Zain- одного з найбільших стільникових операторів

Телекомунікаційна компанія Etisalat придбає акції Кувейте Zain- одного з найбільших  стільникових операторів




30 вересня 2010 в 17:11 - Оксана Кадай-Гриців


Телекомунікаційна компанія Etisalat придбає акції Кувейте Zain- одного з найбільших стільникових операторів

 Телекомунікаційна компанія Etisalat з Об’єднаних Арабських Еміратів запропонувала придбати 46 відсотків акцій найбільшого стільникового оператора Кувейту Zain, причому основний приватний інвестор Zain вже схвалила операцію.  



  Сума операції складе 1,7 динара (5,97 долара) за акцію, або 10,5 мільярда доларів за весь пакет. У Etisalat підкреслюють, що остаточної угоди не досягнуто, проте в компанії все ж вирішили оголосити про переговори.

Найбільшим приватним акціонером Zain є Khorafi Group, яка безпосередньо володіє 12,7 відсотка акцій компанії. Вважається, що під її контролем перебувають і інші цінні папери Zain, а загальна частка Khorafi Group складає більше 20 відсотків.

Варто відзначити, що 46 відсотків Zain дають право контролювати компанію, тому що 10 відсотків акцій телекомунікаційного гіганта є казначейськими і не мають права голосу на зборах акціонерів.

Компанія Zain була утворена в 1983 році і тоді називалася MTC. Ребрендинг мобільного оператора був проведений в 2007 році. Зараз Zain представлена в шести близькосхідних країнах (Бахрейн, Ірак, Йорданія, Кувейт, Лівія, Саудівська Аравія) і двох африканських (Марокко і Судан).
 

Телекомунікаційна компанія Etisalat придбає акції Кувейте Zain- одного з найбільших  стільникових операторів


Новини Статті Аналітика
Квартальний прибуток Morgan Stanley впав майже на 50% Квартальний прибуток Morgan Stanley впав майже на 50% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Новий гендиректор Vale буде відомий 7 квітня Новий гендиректор Vale буде відомий 7 квітня Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Брянський машзавод став акціонером Брянський машзавод став акціонером "Луганськтепловоза" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
AT&T планує придбати T-Mobile USA за $39 млрд. AT&T планує придбати T-Mobile USA за $39 млрд. У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Etisalat не придбає 46% акцій Zain за $12 млрд. Etisalat не придбає 46% акцій Zain за $12 млрд. Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті