Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 06:11 | London, Mar 19 04:11 | New York, Mar 19 00:11
Shanghai, Mar 19 12:11 | Tokyo, Mar 19 13:11 | Sydney, Mar 19 15:11

Світовій економіці пророкують стагфляцію

Світовій економіці пророкують стагфляцію




26 травня 2011 в 15:00 - Роман Зайцев


Світовій економіці пророкують стагфляцію

Організація з економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) заявила, що пожвавлення світової економіки досі стоїть перед численними ризиками, які можуть призвести до так званої "стагфляції" (стагнація+інфляція).



Згідно з прогнозом організації, приріст світової економіки 2011 року становитиме 4,2% порівняно з 4,9% у 2010 році, а 2012 року збільшиться до 4,6%, повідомляє агентство ВВС.

Однак в огляді, представленому в паризькому секретаріаті організації, сказано, що зростання цін на нафту та інші біржові товари, збитки внаслідок землетрусу в Японії і різке уповільнення темпів розвитку економіки Китаю здатні докорінно змінити економічну картину.

У деяких країнах може поширитися таке явище, як стагнація (відсутність росту економіки) і висока інфляція.

Висновки ОЕСР були оприлюднені 25 травня в її штаб-квартирі в Парижі.

Найбільшу загрозу для оздоровлення світової економіки становить подальше зростання цін на нафту, викликане політичною нестабільністю на Близькому Сході - вважають експерти організації, яка охоплює 34 країни з найбільш розвиненими або динамічними економіками світу.

Беручи до уваги подальшу нестабільність державних фінансових систем у багатьох країнах, ОЕСР застерігає, що в разі реалізації будь-якого з факторів ризику світові фінансові ринки можуть далі падати.

Натякаючи на становище в Конгресі США щодо визначення межі дефіциту федерального бюджету, ОЕСР у своєму звіті закликає "вийти з політичного глухого кута", щоб уряди могли впевнено вирішувати проблему дефіциту бюджетів.

З іншого боку, організація прогнозує, що за умови стабілізації цін на товари наслідки нещодавнього стрибка цін і руйнівного землетрусу в Японії для світового економічного зростання почнуть зменшуватися, а в другій половині року почнеться пожвавлення економічного зростання.

Як відомо, Україна, на відміну від Росії, не входить до Організації з економічного співробітництва і розвитку.

Світовій економіці пророкують стагфляцію


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Глобальна конкренція в потенціалі реалізації стратегій інноваційної інтеорації Глобальна конкренція в потенціалі реалізації стратегій інноваційної інтеорації Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Інновації - шостий технологічний уклад Інновації - шостий технологічний уклад Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Програмний підхід в управлінні інноваційним розвитком Програмний підхід в управлінні інноваційним розвитком I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
ООН поліпшила оцінку зростання світової економіки в 2011 році ООН поліпшила оцінку зростання світової економіки в 2011 році Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті