Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 06:57 | London, Mar 19 04:57 | New York, Mar 19 00:57
Shanghai, Mar 19 12:57 | Tokyo, Mar 19 13:57 | Sydney, Mar 19 15:57

Світові ціни на бавовну оновили історичний максимум

Світові ціни на бавовну оновили історичний максимум




14 лютого 2011 в 13:32 - Роман Зайцев


Світові ціни на бавовну оновили історичний максимум

Ціни на бавовну оновили історичний максимум, впритул наблизившись до $ 2 за фунт, що поставило перед інвесторами питання про можливість ослаблення попиту на цю сировину при зростанні витрат.



Як пише The Wall Street Journal, вартість березневих ф‘ючерсів на бавовну на InterContinental Exchange в п‘ятницю досягала максимальних $ 1,9445 за фунт. Пізніше в рамках фіксації інвесторами прибутку ціни опустилися до $ 1,8997 за фунт.

Як повідомляється, зростанню цін на бавовну з початку цього року на 3,1% сприяли високий попит, особливо з боку Китаю, а також недостатній обсяг поставок бавовни. За останні 12 місяців бавовна подорожчала більш ніж удвічі.

У результаті зростання цін на бавовну, а внаслідок і зростання витрат, пов‘язаних з подорожчанням тканини, роздрібні торговці одягом, включаючи такі компанії як Hanesbrands Inc., Jones Group Inc. і Polo Ralph Lauren Corp., змушені цього року підвищувати ціни на свою продукцію.

На думку учасників ринку, ціни на одяг продовжать зростати в найближчі місяці, оскільки ту бавовну, з якої зшита продукція, що виставляється на продаж зараз, було зібрано півроку тому, в минулий урожай, коли його вартість була вдвічі нижчою.

Водночас, американські споживачі не зовсім готові платити великі гроші.

"Вартість одягу не зросте удвічі при подвоєнні цін на бавовну. Збутова націнка частково скоротиться", - вважає виконавчий директор Міжнародного консультативного комітету з бавовни Террі Таунсенд.

Крім того, сильні дощі в Індії та повені в Австралії і Пакистані сприяли скороченню обсягу світових поставок бавовни. При цьому світовий попит може продовжити підстьобувати ціни.

"Світу необхідний рекордний врожай бавовни в 2011 році для того, щоб ціни залишилися на сьогоднішньому рівні", - зазначається в огляді Rabobank.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна за тонну бавовни на біржі в Китаї досягла максимальної в новітній історії позначки і становить $ 4689. За оцінками експертів, обсяг фінансування для проведення угод із закупівель бавовни у світі збільшився на $ 5 млрд.

Світові ціни на бавовну оновили історичний максимум


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Огляд українських ринків за 14.02.2011.  Укрнафта тягне ринки вгору Огляд українських ринків за 14.02.2011. Укрнафта тягне ринки вгору
Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Україна: перебіг торгів Україна: перебіг торгів
Обсяг реалізованої промпродукції в Україні за 4 місяці виріс на 32,5% Обсяг реалізованої промпродукції в Україні за 4 місяці виріс на 32,5% Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Пасажирські міжнародні авіаперевезення в Україні за I кв. зросли на 54% Пасажирські міжнародні авіаперевезення в Україні за I кв. зросли на 54% У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті