Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 10:57 | London, Apr 23 08:57 | New York, Apr 23 04:57
Shanghai, Apr 23 16:57 | Tokyo, Apr 23 17:57 | Sydney, Apr 23 19:57

США прагнуть ослабити долар

США прагнуть ослабити долар
Рейтинг: 0
Голосів: 0




11 листопада 2010 в 20:30 - Роман Зайцев


США прагнуть ослабити долар

США переслідують політику, спрямовану на ослаблення курсу долара, що призводить до підвищення обмінних курсів інших валют світу.  



Таку думку висловив екс-голова Федеральної резервної системи (ФРС) Алан Грінспен, повідомляє "Інтерфакс".

Враховуючи, що Китай, у свою чергу, намагається стримати підйом юаня, підвищувальний тиск на інші валюти може призвести до спалаху протекціонізму в міжнародній торгівлі, пише Грінспен у статті, опублікованій у Financial Times.

На думку Грінспена, думка про те, що слабка валюта необхідна для зростання експорту і політична стабільність, спочатку недолуга.

"Китай став провідною світовою економічною силою в останні роки. Однак він поки ще не прийняв на себе колективні країнами міжнародні зобов‘язання, яких вимагає його економічний статус", - вважає експерт.

Колишній глава американського ЦБ не уточнив, яке саме відомство в США займається цілеспрямованим ослабленням долара, проте слід очікувати, що в першу чергу на його слова будуть посилатися критики Федерального резерву.

Між тим формально відповідальність за визначення валютної політики лежить на міністерстві фінансів США, а його керівник Тім Гайтнер відомий жорсткою прихильністю сильного долара.

В останні дні і глава ФРС Бен Бернанке, і президент США Барак Обама заявили, що необхідною умовою для зміцнення долара є активний економічний ріст у США.

США прагнуть ослабити долар


Новини Статті Аналітика
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Білорусь частково перейшла на долар і євро Білорусь частково перейшла на долар і євро Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті