Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 02:17 | London, Apr 25 00:17 | New York, Apr 24 20:17
Shanghai, Apr 25 08:17 | Tokyo, Apr 25 09:17 | Sydney, Apr 25 11:17

S&P знизило суверенні рейтинги Португалії на один щабель

S&P знизило суверенні рейтинги Португалії на один щабель




30 березня 2011 в 12:40 - Роман Зайцев


S&P знизило суверенні рейтинги Португалії на один щабель

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Португалії з BBB до BBB-, короткостроковий рейтинг - з A-2 до A-3. Прогноз по рейтингах встановлений "негативний". Про це йдеться в повідомленні агентства.



Агентство пояснює, що чергове зниження кредитних рейтингів Португалії пов‘язано з останніми рішеннями Ради Євросоюзу, згідно з якими одним з умов отримання кредиту від Європейського стабілізаційного механізму (ESM) може бути реструктуризація суверенних боргів держави-позичальника, в якій мають брати участь приватні кредитори. Передбачається, що тепер попит на португальські держоблігації ще більш ослабне, оскільки інвестори будуть побоюватися майбутніх реструктуризацій, при яких вони не зможуть претендувати на повернення 100% вкладених коштів.

S&P також зазначає загальну несприятливу ситуацію з португальськими держфінансами: високий дефіцит поточного рахунку, накопичений за останні 10 років, зумовив значний рівень чистого зовнішньої заборгованості Португалії (так, валовий зовнішній борг країни перевищує 500% від зовнішніх платіжних надходжень). Тому S&P вважає дуже ймовірним, що Португалія звернеться за допомогою до Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), а з 2013 р. - до перманентного Європейському стабілізаційному механізму (ESM).

Минулого тижня S&P знизило кредитний рейтинг Португалії на два ступені (з A-до BBB), зрівнявши його, наприклад, з валютним рейтингом Росії. Тепер же рейтинги Португалії ще більше наблизилися до так званого "сміттєвого" статусу.

В даний час ринкові ставки по індикативних 10-річним держоблігацій Португалії знаходяться на рекордних максимумах в історії єврозони - вище 8% річних. Аналітики практично не сумніваються, що Португалія буде змушена звернутися до допомоги європейських кредитних механізмів. На думку експертів, обсяг такої допомоги може скласти 70-80 млрд євро. Португалія стане третьою слідом за Грецією та Ірландією країною єврозони, яка не зуміла самостійно впорається з борговим кризою.

S&P знизило суверенні рейтинги Португалії на один щабель


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза. Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза.
Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія. Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія.
S&P змінило прогноз по суверенному рейтингу Італії зі S&P змінило прогноз по суверенному рейтингу Італії зі "стабільного" на "негативний" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті
ЄС розмістить бонди, щоб допомогти Ірландії та Португалії ЄС розмістить бонди, щоб допомогти Ірландії та Португалії У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Огляд ринків Європи за 12.01.2011. Португалія ’запалює’ ринки Огляд ринків Європи за 12.01.2011. Португалія ’запалює’ ринки

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті