Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 17:20 | London, Apr 20 15:20 | New York, Apr 20 11:20
Shanghai, Apr 20 23:20 | Tokyo, Apr 21 00:20 | Sydney, Apr 21 02:20

S&P знизило рейтинг Білорусі

S&P знизило рейтинг Білорусі




16 березня 2011 в 08:20 - Роман Зайцев


S&P знизило рейтинг Білорусі

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Rating Services (S & P) сьогодні знизило довгостроковий суверенний рейтинг Білорусі за зобов'язаннями в іноземній валюті з B + до B. Суверенний рейтинг Білорусі в національній валюті знижений з BB до B +.



За довгостроковими рейтингами встановлений "негативний" прогноз, говориться в повідомленні S&P. Короткострокові рейтинги за зобов‘язаннями в іноземній і національній валюті підтверджені на рівні В. Оцінка ризику переказу і конвертації валюти для білоруських несуверенних позичальників переглянута на B.

Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту, раніше присвоєний пріоритетним незабезпеченим зобов‘язанням Республіки Білорусь, залишився на рівні 4, що відображає очікування 30-50-процентного відшкодування боргу у разі дефолту за комерційним боргом Білорусі. Оцінка заснована на сценарії (не базовому), згідно з яким можливі суттєві негативні тенденції зовнішнього фінансування не зможуть компенсуватися заходами економічної політики.

"Рейтингові дії відображають зрослу вразливість країни перед несприятливими тенденціями на зовнішньому фінансовому ринку у зв‘язку з погіршенням стану її доступних резервів", - заявила кредитний аналітик S & P Ана Матес.

Прогноз "негативний" відображає вірогідність пониження рейтингів у тому разі, якщо плани країни щодо забезпечення зовнішнього фінансування будуть порушені в результаті істотного підвищення процентних ставок або непередбачених перешкод на шляху залучення зовнішнього фінансування. Рейтинги можуть стабілізуватися на поточному рівні, якщо Білорусь збільшить свої чисті міжнародні резерви. Крім цього, країні, швидше за все, буде необхідно провести реформи, спрямовані на зміцнення своєї зовнішньої конкурентоспроможності.

Як повідомлялося раніше, згідно з попередніми даними Белстату, дефіцит Білорусі у зовнішній торгівлі товарами в січні 2011 року зріс до $ 902,6 мільйона  порівняно з $ 2,7 мільйона в січні 2010 року.

При цьому білоруський експорт скоротився на 13,1%, а імпорт збільшився на 36,7%. У цілому обсяг зовнішньої торгівлі Білорусія в січні збільшився на 11,9% і досяг $ 4,039 мільярда. При цьому експорт склав $ 1,568 мільярда, а імпорт $ 2,471 мільярда.

Як повідомляється, Росія залишалася для Білорусії основним торговим партнером і загальний обсяг торгівлі з нею в 2010 році склав $ 1,976 млрд.

Нагадаємо, Білорусь, що зіштовхнулася з проблемою жорсткого валютного дефіциту, має намір провести в 2011 році масштабну приватизацію.

S&P знизило рейтинг Білорусі


Новини Статті Аналітика
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. "Одеса-Броди" може почати працювати на Коломойського Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Акції Акції "Луганськтепловозу" впали на 24,3% ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті