Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 06:46 | London, Apr 25 04:46 | New York, Apr 25 00:46
Shanghai, Apr 25 12:46 | Tokyo, Apr 25 13:46 | Sydney, Apr 25 15:46

S&P змінило прогноз по рейтингу США зі "стабільного" на "негативний"

S&P змінило прогноз по рейтингу США зі "стабільного" на "негативний"




19 квітня 2011 в 10:40 - Роман Зайцев


S&P змінило прогноз по рейтингу США зі "стабільного" на "негативний"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) змінило прогноз по суверенному рейтингу Сполучених Штатів Америки на рівні Aaa зі "стабільного" на "негативний", говориться в повідомленні S&P.



Одночасно агентство підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг США на рівні Ааа і короткостроковий суверенний кредитний рейтинг США на рівні А-1 +.

Рейтинги США на даному рівні обумовлені високоприбутковою, диверсифікованою і гнучкою економікою США. Крім того, вони підтримуються розумною та збалансованою монетарною політикою, що проводиться владою, яка дозволяє підтримувати економічне зростання і стримувати при цьому інфляційні ризики. Агентство відзначає також унікальні переваги, які країні дає виняткова позиція долара щодо інших валют.

"Незважаючи на те, як ми вважаємо, що дані сильні сторони американської економіки в даний момент переважують економічні та фіскальні ризики США як величезного боржника, в той же час існує ймовірність того, що в найближчі два роки кредитні ризики виявляться досить високі, що ставить під загрозу відповідність США кредитним рейтингом на рівні Ааа", - повідомив кредитний аналітик Нікола Дж.Свон. За його словами, через більш ніж два роки з моменту розпалу кризи американські законодавці так і не змогли домовитися щодо того, як стримати погіршення ситуації в держфінансах і як протистояти тиску на фіскальну систему в довгостроковій перспективі.

У 2003-2008 рр. дефіцит бюджету США перебував у діапазоні 2-5% ВВП. Будучи вже значно вище, ніж у інших країн аналогічної рейтингової категорії (Ааа), бюджетний дефіцит США в 2009 р. склав уже більше 11%.

13 квітня Президент США Барак Обама представив середньостроковий план фіскальної консолідації, покликаний скоротити дефіцит федерального бюджету на 4 трлн дол. за 12 років. У найближчі два місяці адміністрація Б.Обами і конгресмени повинні досягти домовленості за програмою, щоб досягти цих цілей. Програма Президента передбачає скорочення бюджетного дефіциту як за рахунок урізування витрат, так і за рахунок збільшення надходжень до бюджету.

Як відзначає агентство, домовленості по програмі фіскальної консолідації в США досягти нелегко, тому що розходження в позиціях партій занадто великі. Відповідно, існує ризик того, що дискусії в конгресі не зможуть привести до домовленості по середньостроковій фіскальної стратегії до осені 2012 р., коли відбудуться президентські вибори і вибори в конгрес. У цьому випадку перші кроки зі скорочення дефіциту бюджету будуть узгоджені лише до прийняття бюджету на 2014 р. (на фінансовий рік, який почнеться 1 жовтня 2013 р.), можливо і подальше зволікання, відзначають в S&P.

"Негативний прогноз по рейтингах США сигналізує ймовірність як мінімум на рівні 33%, що ми можемо знизити довгостроковий рейтинг США в найближчі два роки, - заявив М.Свон. - Установлений по суверенних рейтингах США прогноз відображає зростаючі ризики того, що політичні дискусії щодо питань середньострокових та довгострокових фіскальних проблем триватимуть як мінімум до національних виборів в 2012 р.".

Відзначимо, сьогодні фондові індекси, курс долара і ціни на нафту почали зниження після перегляду S&P рейтингу США.

S&P змінило прогноз по рейтингу США зі "стабільного" на "негативний"


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів Огляд українських ринків за 17.02.2011.  Неспокійний день Огляд українських ринків за 17.02.2011. Неспокійний день
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader
Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Україна: перебіг торгів Україна: перебіг торгів

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті