Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 10:59 | London, Apr 23 08:59 | New York, Apr 23 04:59
Shanghai, Apr 23 16:59 | Tokyo, Apr 23 17:59 | Sydney, Apr 23 19:59

Росія не буде знижувати акциз на нафтопродукти

Росія не буде знижувати акциз на нафтопродукти




5 травня 2011 в 16:00 - Роман Зайцев


Росія не буде знижувати акциз на нафтопродукти

Мінфін Росії поки не бачить необхідності у змінах ставки НДПІ на нафту або акцизів у зв'язку з підвищенням з 1 травня експортних мит на бензин.



Про це заявив заступник міністра фінансів РФ Сергій Шаталов, повідомляють "РИА Новини".

За його словами, Мінфін Росії негативно ставиться до пропозиції Федеральної антимонопольної служби знижувати ставку акцизу на нафтопродукти у випадку різкого зростання світових цін на нафту і збільшення експортного мита.

"Ми поки не бачимо необхідності прийняття такого рішення", - сказав Шаталов.

Глава ФАС Ігор Артем‘єв повідомив, що відомство пропонує у разі різкого зростання світових цін на нафту і збільшення експортного мита на неї знижувати ставку акцизу на нафтопродукти.

При цьому він зазначав, що у служби поки немає конкретних пропозицій щодо рівня ціни на нафту, за якої почала б діяти така система.

Раніше прем‘єр-міністр Володимир Путін доручив розглянути питання про можливе зниження ставок ПВКК на нафту або акцизів у зв‘язку з підвищенням з 1 травня експортного мита на бензин.

Нагадаємо, в регіонах Росії останні два тижні відзначається дефіцит палива, особливо критична ситуація склалася на Алтаї.

Автозаправні станції незалежних операторів відчували перебої в постачаннях нафтопродуктів, частина з них закрилася, бензин мав ажіотажний попит, а також підвищилася його вартість.

Для нормалізації постачання внутрішнього ринку нафтопродуктами уряд РФ з 1 травня підвищив експортне мито на бензин, який тепер займає окрему товарну позицію, на 44% до квітневої - до 408,3 долара / тонну, що становить 90% від ставки мита на нафту.

Раніше мито на світлі нафтопродукти, до яких відноситься бензин, в травні було встановлено на рівні 304 долари / тонну.

За оцінкою Міненерго, в результаті такої міри внутрішній ринок у травні отримає близько 200 тисяч тонн високооктанових бензинів.

Міністерство сподівається на те, що компаніям стане вигідніше продавати бензин усередині країни, ніж відправляти його на експорт.

За словами Шаталова, підвищених мит на експорт бензину є тимчасовим заходом, яке буде діяти близько двох-трьох місяців.

Росія не буде знижувати акциз на нафтопродукти


Новини Статті Аналітика
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті