Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 11:43 | London, Apr 25 09:43 | New York, Apr 25 05:43
Shanghai, Apr 25 17:43 | Tokyo, Apr 25 18:43 | Sydney, Apr 25 20:43

РФ для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку припиняє експорт бензину

РФ для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку припиняє експорт бензину




28 квітня 2011 в 14:00 - Роман Зайцев


РФ для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку припиняє експорт бензину

Росія для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку в травні 2011 р. припиняє експорт бензину. Про це повідомив сьогодні на селекторній нараді заступник міністра енергетики РФ Сергій Кудряшов.



За його словами, напередодні керівництво Міністерства енергетики (Міненерго) РФ домовилося з вертикально інтегрованими нафтовими компаніями (ВІНК) про повне припинення постачань бензину на експорт і перерозподіл цих об‘ємів на внутрішньому ринку.

"Всі обсяги ВІНК поставлять на внутрішній ринок", - сказав С.Кудряшов. Як уточнив чиновник, з початку поточного року на експорт було поставлено близько 1 млн т бензину, протягом минулого року - близько 3 млн т.

"Сьогодні ми розуміємо, що запасів недостатньо", - відзначив він і висловив надію, що в травні 2011 р. у тому числі за допомогою припинення експорту запаси бензину вдасться відновити. С.Кудряшов додав, що йдеться про бензинах А-92, А-95, А-98.

В той же час заступник міністра не виключив виникнення другого "проблемного періоду" у вересні 2011 р., коли багато нафтопереробних заводів (НПЗ) виходитимуть на плановий ремонт. Проте чиновник пообіцяв, що з врахуванням отриманого досвіду вдасться серйозно підготуватися до цього часу і не допустити повтору ситуації.

Зазначимо, що сьогодні в Міненерго РФ проходила селекторна нарада з представниками регіонів, де склалася несприятлива ситуація на ринку нафтопродуктів - брак бензину і дизпалива, обмеження їх продажу на автозаправних станціях (АЗС), а також стрімке зростання цін і величезні черги.

Нагадаємо, 26 квітня 2011 р. голова уряду РФ Володимир Путін доручив всім компетентним відомствам доповісти про причини виникнення у ряді регіонів країни дефіциту на ринку палива. До цього, 25 квітня 2011 р., Федеральна антимонопольна служба (ФАС) прийняла рішення направити попередження керівникам нафтових компаній про необхідність стабілізації ситуації на внутрішньому ринку нафтопродуктів, а також запитати з них пояснення про причини виникнення товарного дефіциту.

Згідно даним, представленим на нараді керівництва ФАС Росії з представниками Російського паливного союзу (РПС), вертикально інтегровані нафтові компанії створюють дефіцит шляхом обмеження відпустки нафтопродуктів. За даними РПС, "найбільш несприятлива ситуація складається в Санкт-Петербурзі, Воронежі, Новосибірську, на Сахаліні і Алтайському краю". Керівники паливних союзів і асоціацій позначили основні проблеми на регіональних ринках нафтопродуктів. Головна проблема, на їх думку, пов‘язана з невідповідним зниженням цін в оптовому і роздрібному сегментах. "Якщо крупні гравці, такі як "Роснєфть", "Газпром нафта", та інші знижують роздрібну ціну на 5 руб., то при оптових закупівлях вартість бензину опускається буквально на 1-2 руб. Виходить, що невеликі компанії при таких показниках вирушають в мінус, а на ринку виникає дефіцит", - відзначав, зокрема, президент Алтайського паливного союзу Юрій Матвейко.

Раніше ФАС Росії порушила близько 40 справ на регіональних ринках нафтопродуктів у зв‘язку з тим, що регіональні збутові компанії, що входять у ВІНК, завищують оптові ціни на нафтопродукти для незалежних АЗС, у тому числі із засланням на ціни неконкурентних біржових торгів.

РФ для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку припиняє експорт бензину


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Диверсифікація як ефективний метод виходу на міжнародний ринок Диверсифікація як ефективний метод виходу на міжнародний ринок Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Маркетингові дослідження конкурентоспроможності інновацій Маркетингові дослідження конкурентоспроможності інновацій I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті