Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 03:02 | London, Apr 25 01:02 | New York, Apr 24 21:02
Shanghai, Apr 25 09:02 | Tokyo, Apr 25 10:02 | Sydney, Apr 25 12:02

Рейтингове агенство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Португалії

Рейтингове агенство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Португалії




2 квітня 2011 в 09:33 - Роман Зайцев


Рейтингове агенство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Португалії

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Португалії за зобов'язаннями в іноземній і національній валютах відразу на три ступені - c "А-" до "BBB-". Короткостроковий РДЕ країни також був знижений з F2 до F3. Обидва рейтинги були залишені в списку на перегляд з можливим пониженням, говориться в повідомленні агентства.



"Серйозність зниження в основному відображає побоювання, що своєчасна зовнішня підтримка менш імовірна після заяви про проведення загальних виборів 5 червня", - вважають аналітики Fitch.

Фахівці Fitch також підтвердили більш ранній прогноз щодо того, що рейтинг країни буде з великою ймовірністю знову знижений у найближчі 3-6 місяців, можливо на кілька щаблів. Причиною експерти називають відсутність чіткої програми фінансової допомоги, погодженої з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Європейським союзом (ЄС).

Нагадаємо, сьогодні президент Португалії Анібал Каваку Сілва розпустив парламент і призначив вибори до законодавчих зборів на 5 червня 2011 р. До цього моменту Жозе Сократеш буде виконувати обов‘язки глави тимчасового уряду цієї держави.

Минулого тижня Ж.Сократеш, лідер соціалістичної партії і голова португальського кабінету міністрів, пішов зі своєї посади. Це сталося після того, як опозиція заблокувала ухвалення в португальському парламенті пакету заходів, спрямованих на скорочення бюджетних витрат Португалії. Слідом за цією подією посилилися чутки про те, що Лісабон звернеться за фінансовою допомогою до країн євро зони і Міжнародному валютному фонду за прикладом Греції та Ірландії.

Останні рейтингові дії Fitch відносно Португалії Fitch справило 24 березня ц.р. Довгостроковий рейтинг дефолту емітента Португалії в місцевій і іноземній валюті був знижений з "А+" до "А-". Перегляду піддалася також короткостроковий рейтинг Португалії в іноземній валюті. Він знижений з F1 до F2. Обидва рейтинги були поміщені в список перегляду з можливістю зниження. Крім того, Fitch підтвердило граничне значення для рейтингів країни на рівні "ААА".

Рейтингове агенство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Португалії


Новини Статті Аналітика
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. 10 найбільших збитків акціонерів British Petroleum 10 найбільших збитків акціонерів British Petroleum Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза. Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза.
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Акції Акції "Луганськтепловозу" впали на 24,3% Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія. Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія.
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Європи за 12.01.2011. Португалія ’запалює’ ринки Огляд ринків Європи за 12.01.2011. Португалія ’запалює’ ринки
Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті