Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 12:38 | London, Apr 25 10:38 | New York, Apr 25 06:38
Shanghai, Apr 25 18:38 | Tokyo, Apr 25 19:38 | Sydney, Apr 25 21:38

Провідні економісти пророкують дефолт Греції

Провідні економісти пророкують дефолт Греції




29 березня 2011 в 13:00 - Роман Зайцев


Провідні економісти пророкують дефолт Греції

Греції загрожує дефолт, вважають 52 провідних економіста Європи. Також більше половини опитаних економістів вважають, що дефолт в осяжному майбутньому може оголосити і Ірландія, передає BBC.



Тим не менш, вони переконані: жодна із цих країн не полишить єврозону.

Фахівці вважають, що криза, пов‘язана із державною заборгованістю в Європі, ще не закінчилася, але валютний союз не перебуває під загрозою.

Опитування було проведене в середині березня з залученням економістів, які кожні три місяці надають свої прогнози Європейському центральному банку.

"Греція насправді збанкрутувала. Вона оголосить дефолт, тому що уряд просто не в змозі забезпечити необхідний рівень зростання економіки і реформувати податкову систему так, щоб бути в змозі виплачувати свою заборгованість", - цитує агентство слова одного із учасників опитування, Габріеля Стейна із лондонської Lombard Street Research.

З ним не згоден Массіміліано Марчелліно, керівник кафедри економіки Європейського університету у Флоренції.

"Країни, що опинилися в найбільш складному становищі, досить малі, і їм можна надати достатню допомогу, особливо враховуючи, що на це є політична воля", - пояснює він.

Більшість опитаних економістів вважають, що роль, яку відіграє ЄЦБ у спробах вирішити кризу в єврозоні, в цілому задовільні.

Експерти впевнені: єврозону чекають ще нелегкі випробування, і, цілком ймовірно, як мінімум одна з країн, які входять до неї, оголосить дефолт.

Тим не менш, єдина валюта євро від цього серйозно не постраждає, додають економісти.

Провідні економісти пророкують дефолт Греції


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Греція перебуває на межі банківського краху Греція перебуває на межі банківського краху Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Акції європейських компаній падають Акції європейських компаній падають ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Fitch підтвердило рейтинги 6 українських банків в іноземній власності Fitch підтвердило рейтинги 6 українських банків в іноземній власності Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті