Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 03:54 | London, Apr 20 01:54 | New York, Apr 19 21:54
Shanghai, Apr 20 09:54 | Tokyo, Apr 20 10:54 | Sydney, Apr 20 12:54

Президенти Росії та Китаю оголосили про завершення будівництва нафтопроводу Росія-Китай

Президенти Росії та Китаю оголосили про завершення будівництва нафтопроводу Росія-Китай




27 вересня 2010 в 11:45 - Роман Зайцев


Президенти Росії та Китаю оголосили про завершення будівництва нафтопроводу Росія-Китай

Президент Росії Дмитро Медведєв і голова Китаю Ху Цзіньтао оголосили сьогодні про завершення будівництва російсько-китайського нафтопроводу, передає телеканал "Росія 24".  



Символічна церемонія запуску китайської частини нафтопроводу пройшла сьогодні в Пекіні.

Планується, що комерційні поставки нафти в Китай по нафтопроводу почнуться 1 січня 2011 р. Як повідомив журналістам глава ВАТ "АК" Транснефть "Микола Токарєв, в листопаді-грудні ц.р. почнеться закачування в нафтопровід технологічної нафти - близько 600 тис. т.

Як раніше повідомляли китайські ЗМІ, в листопаді ц.р. по нафтопроводу буде перекачано 500 тис. т сирої нафти, а до грудня продуктивність нафтопровідної системи зросте до 1 млн т, що обумовлено в двосторонній угоді між Росією і Китаєм.

Нагадаємо, що 29 серпня 2010 р. в рамках проекту "Східний Сибір - Тихий океан" (ССТО) відбулося урочисте відкриття російської ділянки нафтопроводу. За даними "АК" Транснефть ", яке є оператором ССТО, новий магістральний нафтопровід покликаний забезпечити транспортування російської нафти в напрямку китайського міста Дацин в обсязі 15 млн т нафти на рік. Очікується, що протягом 20 років по цьому нафтопроводу в КНР буде поставлено близько 300 млн т нафти.

Будівництво нафтопроводу Росія-Китай було почато "Транснафтою" 27 квітня 2009 р. відповідно до російсько-китайським міжурядовою угодою про співпрацю в нафтовій сфері, підписаного 21 квітня 2009 в Пекіні. У рамках проекту були побудовані лінійна частина протяжністю 64 км, магістральна насосна, приймально-здавальний пункт нафти з хіміко-аналітичною лабораторією, а також підводний перехід магістрального нафтопроводу через річку Амур.

Початок російсько-китайського партнерства в нафтовій сфері було покладено в лютому 2009 р., коли Росія домовилася з Китаєм, що він надасть "Роснєфті" і ВАТ "АК" Транснефть "кредит з плаваючою процентною ставкою в розмірі в $25 млрд. на 20 років під експорт нафти в обсязі 15 млн т на рік.

Відзначимо також, що 21 вересня ц.р. "Роснафта" і китайська нафтова компанія CNPC оголосили про підготовку техніко-економічного обгрунтування будівництва спільного нафтопереробного заводу (НПЗ) потужністю 13 млн т і з інвестиціями $5 млрд.

Президенти Росії та Китаю оголосили про завершення будівництва нафтопроводу Росія-Китай


Новини Статті Аналітика
У Шанхаї збудують 632-метровий готель У Шанхаї збудують 632-метровий готель Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Принципи організації комунальної інфрастуктури Принципи організації комунальної інфрастуктури Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті