Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 19:41 | London, Apr 19 17:41 | New York, Apr 19 13:41
Shanghai, Apr 20 01:41 | Tokyo, Apr 20 02:41 | Sydney, Apr 20 04:41

Прем’єр-міністр Китаю незгідний з думкою США про юань



23 вересня 2010 в 13:07 - Христина


Прем’єр-міністр Китаю незгідний з думкою США про юань

Прем’єр-міністр Китаю Вень Цзябао в середу висловив незгоду з позицією США, а американські законодавці погрозили покарати Китай за штучне зниження вартості юаня.  



Виступаючи перед провідними американськими підприємцями, Вень заявив, що курс юаню ніяк не пов’язаний з торговим дефіцитом США і закликав не політизувати це питання.

Він оголосив, що 20-процентна переоцінка юаня, якої вимагають американські законодавці, може призвести до великої кількості банкрутств в експортному секторі Китаю, де компанії працюють з низькою маржею.

"Умов для значної переоцінки юаня немає", - сказав Вень, додавши, що підвищення курсу юаня не викличе зростання числа робочих місць в США, тому що американські компанії більше не виробляють такі трудомісткі товари.

"Основна причина торгового дефіциту США з Китаєм - це не обмінний курс юаня, а структура торгівлі та інвестицій між двома країнами", - вказав він.

Комітет Палати представників запланував на п’ятницю голосування по законопроекту, що стосується китайської валюти, а вся нижня палата, як очікується, проголосує за нього наступного тижня.

Критики як у Конгресі, так і за його межами, стверджують, що Китай недооцінює свою валюту на 25-40 відсотків, що дає йому несправедливі торгові переваги і шкодить американському експорту і ринку праці.

Президент США Барак Обама заявив у понеділок, що Китай мало робить для того, щоб підвищити вартість юаню.

"Конгресу прийшов час пропустити законопроект, який забезпечить адміністративний важіль у двосторонніх і багатосторонніх переговорах з китайським урядом, - сказала спікер нижньої палати парламенту Ненсі Пелозі. - Якщо Китай дозволить своїй валюті реагувати на ринкові сили, це може створити мільйон робочих місць у виробничому секторі США і скоротити наш торговий дефіцит з Китаєм на $100 на рік".

"Я твердо вірю, що всі суперечки і розбіжності, що стосуються китайсько-американської торгівлі, можуть бути вирішені", - Вень сказав.

Він додав, що Китаю потрібні "сильні і стабільні Сполучені Штати, так само як і США потрібен сильний, стабільний Китай" і закликав до більшої двосторонньої макроекономічної узгодженості з метою скоротити дисбаланси.

 

Прем’єр-міністр Китаю незгідний з думкою США про юань


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах принципи ефективного мотивування працівників інноваційної інфраструктури принципи ефективного мотивування працівників інноваційної інфраструктури Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Китайські підприємці в I кв. 2011 р. придбали майже 91 тонну золота Китайські підприємці в I кв. 2011 р. придбали майже 91 тонну золота Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті