Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:15 | London, Apr 25 06:15 | New York, Apr 25 02:15
Shanghai, Apr 25 14:15 | Tokyo, Apr 25 15:15 | Sydney, Apr 25 17:15

Після ліквідації бен Ладена подорожчали акції і подешевшала нафта

Після ліквідації бен Ладена подорожчали акції і подешевшала нафта




4 травня 2011 в 14:00 - Роман Зайцев


Після ліквідації бен Ладена подорожчали акції і подешевшала нафта

Сенсаційна новина про знищення "терориста номер один" ще більше поліпшила і без того гарний настрій на біржах планети. Проте сплеск ейфорії на міжнародних ринках був недовгочасним.



Після того, як спецназівці США ліквідували в Пакистані главу "Аль-Каїди" Усаму бен Ладена, на найважливіших біржах планети зітхнули з полегшенням: акції подорожчали, долар зміцнився, нафта і золото подешевшали. Все це свідчить про те, що міжнародні інвестори сприйняли знищення "терориста номер один" як чинник, що зменшує терористичну загрозу на планеті і зміцнює безпеку США. Іншими словами, як чинник, що знижує геополітичні ризики.

Проте емоційна реакція учасників ринку на крупну перемогу в глобальній антитерористичній боротьбі була недовгою. Так, підвищений попит на американський долар закінчився вже через декілька годин. В результаті курс євро, що впав рано вранці 2 травня нижче позначки 1,48, до середини дня повернувся приблизно на рівень 1,48 з половиною, а в другій половині рушив у бік 1,49. Адже той факт, що убитий головний ідеолог і натхненник терору проти США, нічого не змінив у головних причинах слабкості американської валюти: низькій процентній ставці і інфляційному накачуванні економіки наддешевою ліквідністю.

Досить швидко відновилися і нафтові котирування, хоча рано вранці ціна бареля європейського сорту Brent впала з 125 доларів до 122 доларів. А до кінця дня головний енергоносій навіть зріс в ціні. Абсолютно очевидно, що нинішня дорожнеча нафти викликана страхом не стільки перед терором "Аль-Каїди", скільки перед політичною дестабілізацією арабських країн під час нинішніх політичних заворушень в цьому регіоні.

Золото, що злетіло незадовго до цього до рекордно високої позначки в 1575 доларів за тройську унцію, коштувало вдень 2 травня близько 1555 доларів. Срібло, що теж досягло в кінці квітня рекордних висот, подешевшало приблизно на 10 відсотків. Проте в обох випадках йдеться не більше ніж про зручний для спекулянтів привід зафіксувати зароблений останнім часом прибуток. Адже сплеск цін на благородні метали пов‘язаний цього року з інфляційною, а не з терористичною загрозою.

Що ж до ринків акцій, то найбільший стрибок по свіжих слідах сенсаційного повідомлення зробив японський ринок, де індекс Nikkei зріс на 1,6 відсотка, здолавши знаковий рубіж в 10 тисяч пунктів і закрився на найвищому рівні з часу землетрусу і цунамі 11 березня. У Європі ж корпоративні цінні папери при низьких обсягах торгів зросли в середньому на півпроцента, що можна вважати лише продовженням стійкого зростання більшості індексів, що спостерігалося весь минулий тиждень.

Така стримана реакція фондових ринків укотре підтверджує, що політичні події впливають на курси акцій зазвичай лише дуже нетривалий час. До того ж, протверезили заяви експертів і політиків про те, що після ліквідації бен Ладена істотно зросла небезпека актів відплати бойовиків остаточно обезголовленої тепер "Аль-Каїди".

Після ліквідації бен Ладена подорожчали акції і подешевшала нафта


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням
"Укрнафта" продала на УМВБ нафти на 1,4 млрд грн. Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки
Goldman Sachs підвищив прогноз ціни нафти Brent на кінець 2011 р. до 120 доларів/бар. Goldman Sachs підвищив прогноз ціни нафти Brent на кінець 2011 р. до 120 доларів/бар. Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується
Yandex підтвердив ціну розміщення 25 доларів за акцію в рамках IPO на біржі Nasdaq Yandex підтвердив ціну розміщення 25 доларів за акцію в рамках IPO на біржі Nasdaq Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті