Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 12:07 | London, Mar 19 10:07 | New York, Mar 19 06:07
Shanghai, Mar 19 18:07 | Tokyo, Mar 19 19:07 | Sydney, Mar 19 21:07

ООН поліпшила оцінку зростання світової економіки в 2011 році

ООН поліпшила оцінку зростання світової економіки в 2011 році




26 травня 2011 в 17:40 - Роман Зайцев


ООН поліпшила оцінку зростання світової економіки в 2011 році

Зростання світової економіки в поточному році складе 3,3%, а в 2012 році прискориться до 3,6%.



Про це ідеться у звіті ООН "Світовий економічний стан і перспективи в 2011 році" (World Economic Situation and Prospects, WESP), повідомляє агентство "Интерфакс".

У січневому варіанті звіту ООН прогнозувала підйом світового ВВП на 3,1% в 2011 році і на 3,5% в 2012 році. За оцінками ООН, в 2010 році ВВП світу зріс на 3,6%.

В оновленому звіті вказується, що нині світова економіка продовжує поступово відновлюватися, проте цей процес відбувається нерівномірно: Китай, Індія та інші emerging markets розвиваються інтенсивно і є локомотивом світового відродження, а розвинені країни відстають у цьому процесі.

Високий рівень безробіття, посилення бюджетно-податкової політики і небезпека валютних війн ставлять під загрозу процес пожвавлення глобальної економіки.

Темпи відновлення світової економіки з середини 2010 року почали сповільнюватися, і всі показники свідчать про більш низькі темпи глобального економічного зростання, наголошується в доповіді.

Оскільки розвинені країни проводять політику бюджетної консолідації для подолання боргової кризи, їх економічне зростання в найближчому майбутньому може сповільнитися.

А країни, що розвиваються, і держави з перехідною економікою зіграють ключову роль у справі сприяння розвиткові післякризової світової економіки, вважають в ООН.

Землетруси, цунамі і криза в ядерній енергетиці в Японії підірвали світовий фінансовий ринок, а дестабілізація ситуації в західній Азії і північній Африці призвела до подальшого зростання цін на нафту, також сильно подорожчало зерно та інші провідні товари.

У зв‘язку з цими факторами економічне відродження у світовому масштабі залишається слабким.

При поточних темпах економічного зростання буде потрібно ще 4-5 років, перш ніж безробіття в розвинених країнах знизиться до докризового рівня, наголошується в доповіді ООН.

"Джерелом слабкості є розвинені країни: у США ми очікуємо продовження відновлення при зростанні ВВП у 2,6% в 2011 році і 2,8% в 2012 році, чого абсолютно недостатньо для подолання кризи зайнятості. І ми значно знизили прогноз для Японії в результаті наслідків березневого землетрусу", - заявив директор аналітичного підрозділу департаменту ООН з економічних і соціальних питань Роб Вос.

Через землетруси і цунамі зростання японської економіки складе лише 0,7% в 2011 році і досягне 2,8% в 2012 році.

Економічне зростання в країнах єврозони цього року в середньому складе 1,6%, причому Німеччині, можливо, вдасться досягти 2,9% підйому.

В інших країнах, таких як Греція, Іспанія, Португалія та Ірландія, де сталася сильна боргова криза, будуть спостерігатися спад або вкрай низькі темпи економічного зростання.

Підйом економіки країн, що розвиваються, сповільниться в середньому до 6% в 2011-2012 роках проти 7,1% в 2010 році.

Зокрема, більш помірним буде зростання ВВП Китаю та Індії.

За оцінками ООН, обсяг світової торгівлі буде збільшуватися на 6,5% за рік в 2011 і 2012 роках після стрибка на 10,5% у 2010 році.

ООН поліпшила оцінку зростання світової економіки в 2011 році


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Глобальна конкренція в потенціалі реалізації стратегій інноваційної інтеорації Глобальна конкренція в потенціалі реалізації стратегій інноваційної інтеорації Огляд українських ринків за 14.02.2011.  Укрнафта тягне ринки вгору Огляд українських ринків за 14.02.2011. Укрнафта тягне ринки вгору
Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект Екологізації виробництва на вітчизняних підприємствах: організаційно-економічний аспект Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Інновації - шостий технологічний уклад Інновації - шостий технологічний уклад Україна: перебіг торгів Україна: перебіг торгів
Обсяг реалізованої промпродукції в Україні за 4 місяці виріс на 32,5% Обсяг реалізованої промпродукції в Україні за 4 місяці виріс на 32,5% Програмний підхід в управлінні інноваційним розвитком Програмний підхід в управлінні інноваційним розвитком Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Пасажирські міжнародні авіаперевезення в Україні за I кв. зросли на 54% Пасажирські міжнародні авіаперевезення в Україні за I кв. зросли на 54% Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх - це отримання того, що Ви хочете отримати. Щастя - це бажання мати те, чим Ви володієте.

Дейл Карнегі
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті