Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 05:09 | London, Apr 20 03:09 | New York, Apr 19 23:09
Shanghai, Apr 20 11:09 | Tokyo, Apr 20 12:09 | Sydney, Apr 20 14:09

Над світовим бізнесом нависла загроза кризи в Китаї

Над світовим бізнесом нависла загроза кризи в Китаї
Рейтинг: 0
Голосів: 0




18 квітня 2011 в 18:20 - Роман Зайцев


Над світовим бізнесом нависла загроза кризи в Китаї

Високий рівень інфляції на тлі інтенсивного зростання економіки Китаю може спричинити нову фінансову кризу в країні. Про це пише The New York Times.



Експерти зазначають, що це, у свою чергу, може вплинути на всі країни, які, сподіваючись на сприятливі прогнози щодо китайської економіки, розширили свій бізнес у цій країні.

Видання відзначає, що незважаючи на те, що зростання економіки Китаю відбулося на рівні 9,7% річних, інфляція в країні досягла рекордних позначок. Так, за березень місяць ціни на продукти харчування зросли на 5,4%.  Динамічно зростають також ціни на нерухомість та пальне. Середня ціна на квартиру в центрі Шанхаю коштує тепер понад $500 тис.

"Ситуація з інфляцією в Китаї є набагато серйознішою, ніж повідомляє офіційний Пекін", - вважає Кармен М. Рейнхард, економіст Інституту міжнародної економіки імені Петерсона у Вашингтоні.

Вона вважає, що Пекін займається перетягуванням економічного канату, намагаючись заохочувати стійке зростання, водночас, контролюючи інфляцію.

Експерти висловлюють думку, що економіка Китаю може лопнути як мильна бульбашка, та може спричинити нову фінансову кризу в країні. Окрім того, оскільки економіка Китаю є другою за величиною економікою світу після США інфляційні проблеми в Китаї можуть набрати обертів від мережі супермаркетів Уол-Март (Wal-Mart) до проблем на Уолл-Стріт (The Wall Street) та спровокувати також проблеми у країнах-партнерах, пише видання.

Нагадаємо, наприкінці березня у Китаї урядовим указом заборонили вживати в пресі, радіо та телебаченні слова, які позначають предмети розкоші та асоціюються з чимось "кращим", "досконалим" та "королівським".

Над світовим бізнесом нависла загроза кризи в Китаї


Новини Статті Аналітика
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
Китайські підприємці в I кв. 2011 р. придбали майже 91 тонну золота Китайські підприємці в I кв. 2011 р. придбали майже 91 тонну золота Можливість заробити на группон-сайтах Можливість заробити на группон-сайтах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично
Обама лякає американців ще гіршою фінансовою кризою Обама лякає американців ще гіршою фінансовою кризою Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті