Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 09:05 | London, Mar 19 07:05 | New York, Mar 19 03:05
Shanghai, Mar 19 15:05 | Tokyo, Mar 19 16:05 | Sydney, Mar 19 18:05

Мінфін США відстрочив досягнення ліміту боргу країни до 2 серпня

Мінфін США відстрочив досягнення ліміту боргу країни до 2 серпня




18 травня 2011 в 11:00 - Роман Зайцев


Мінфін США відстрочив досягнення ліміту боргу країни до 2 серпня

Міністерство фінансів США відстрочило досягнення ліміту боргу країни до 2 серпня. Про це заявив глава міністерства Тімоті Гейтнер, передає Bloomberg.



"Я вирішив, що "період призупинення випуску боргових зобов‘язань" розпочнеться 16 травня 2011 р., і триватиме до 2 серпня 2011 р. - до того моменту, коли, за прогнозами Мінфіну, ліміт запозичень Сполучених Штатів буде вичерпаний", - говориться у зверненні Т.Гейтнера.

За словами Т.Гайтнера "період призупинення випуску боргових зобов‘язань" - технічна міра, яка дозволяє йому звільнити від запозичень Пенсійний фонд, Фонд по інвалідності та Інвестиційний фонд державних цінних паперів.

На його думку, такі кроки не вплинуть на пенсіонерів або органи державного управління, поки республіканці і демократи сперечаються, коли і як підняти ліміт боргу в 14,3 трлн доларів.

"Буде серйозною проблемою, якщо Конгрес не спрацює до 2 серпня і Казначейству доведеться вибирати, які з його платежів він може сплатити", - заявив головний економіст Wrightson ICAP LLC Лу Крендл. За його словами, чистий дефіцит готівки Казначейства складе 230-300 млрд дол між 2 серпня і 30 вересня 2011 р.

Раніше експерти відзначали, що в разі провалу переговорів щодо збільшення планки держборгу найбільшу економіку світу чекають непрості часи. Більш того, якщо до 2 серпня законодавці не проголосують за подальше нарощування держборгу, США не залишиться нічого іншого, окрім як оголосити дефолт за своїми зобов‘язаннями.

Відзначимо, усвідомлює це і чинний Президент Барак Обама, який попередив конгрес про настання в країні глибокої кризи в разі, якщо інвестори почнуть сумніватися у кредитоспроможності США. "Якщо інвестори вирішать, що пункт про повну довіру і повагу не підтримується, якщо вони подумають, що ми можемо порушити наші зобов‘язання, це може розвалити всю фінансову систему", - повідомив президент в інтерв‘ю каналу CBS News.

Підтверджують слова Б.Обами і дані дослідницького інституту Third Way. Зокрема, в документі йдеться, що в США може знову настати рецесія, якщо бездіяльність Вашингтона призведе до дефолту. При цьому будуть втрачені близько 640 тис. робочих місць, фондові ринки впадуть, а кредитна активність скоротиться.

При цьому передвиборча кампанія, яка по суті вже стартувала в США, лише посилює проблему. Проти подальшого підвищення планки держборгу виступають лідери Республіканської партії, що вимагають вжити заходів для утримання заборгованості країни під контролем. Переговори між Білим домом і законодавцями веде віце-президент США Джо Байден, але поки, за його словами, дуже рано сподіватися на бажаний результат переговорів.

Нагадаємо, що Б.Обама ще в лютому 2010 р. пообіцяв боротися з бюджетним дефіцитом і затвердив новий ліміт для показника держборгу на рівні 14,3 трлн доларів.

Мінфін США відстрочив досягнення ліміту боргу країни до 2 серпня


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
Київ позичить 300 мільйонів, щоб віддати борги за 2004 рік Київ позичить 300 мільйонів, щоб віддати борги за 2004 рік Україна повинна погасити близько $ 17 мільярдів боргу в 2011-2013 роках Україна повинна погасити близько $ 17 мільярдів боргу в 2011-2013 роках Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Мінфін продав ОВДП на півмільярда Мінфін продав ОВДП на півмільярда Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011
Мінфін в результаті двох розміщень ОВДП залучив 1 млрд грн. Мінфін в результаті двох розміщень ОВДП залучив 1 млрд грн. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті