Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 14:50 | London, Apr 19 12:50 | New York, Apr 19 08:50
Shanghai, Apr 19 20:50 | Tokyo, Apr 19 21:50 | Sydney, Apr 19 23:50

Китай збільшив імпорт нафти в січні на 27%

Китай збільшив імпорт нафти в січні на 27%




14 лютого 2011 в 16:48 - Роман Зайцев


Китай збільшив імпорт нафти в січні на 27%

Китай підвищив імпорт нафти в січні на 27 відсотків у порівнянні з січнем минулого року, оскільки НПЗ збільшували переробку та підвищували запаси дизельного палива.



Імпорт склав 21,8 мільйона тонн, або 5,13 мільйона барелів на добу, згідно з митними даними. Китай займає друге місце в світі за споживанням нафти після США, на нього припадає 10 відсотків світового споживання.

Китай підвищує виробництво дизельного палива напередодні весняних польових робіт на тлі посухи.

"Північний Китай страждає від сильної посухи, а весняна оранка почнеться через місяць-два, тому нафтові компанії будуть підвищувати імпорт нафти, щоб забезпечити постачання дизельного палива. У найближчі місяці імпорт може наблизитися до рекордних рівнів", - сказав один нафтовий трейдер.

Також НПЗ сподіваються на підвищення роздрібних цін на паливо, які регулюються урядом. Востаннє Пекін підвищив ціни 22 грудня - на 4 відсотки.

"Якщо ціни на нафту втримаються на нинішньому рівні, а уряд не буде підвищувати ціни до березня, в НПЗ немає стимулів збільшувати запаси нафти", - сказав представник компанії Sinopec Corp.

Китай, який закуповує за кордоном 55 відсотків нафти, що переробляється, минулого року підвищив імпорт на 17,5 відсотка до 4,79 мільйона барелів на добу.

У січні Китай залишився чистим імпортером нафтопродуктів, але скоротив їх імпорт на 17 відсотків порівняно з груднем до 1,71 мільйона тонн.

Китай збільшив імпорт нафти в січні на 27%


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично
Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті