Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 23:00 | London, Apr 25 21:00 | New York, Apr 25 17:00
Shanghai, Apr 26 05:00 | Tokyo, Apr 26 06:00 | Sydney, Apr 26 08:00

Китай інвестує 14,7 млрд дол. у виробництво електромобілів до 2012 року



19 серпня 2010 в 14:15 - Роман Зайцев


Китай інвестує 14,7 млрд дол. у виробництво електромобілів до 2012 року

Уряд Китаю інвестує 100 млрд юанів (14,7 млрд дол.) в розвиток виробництва електромобілів до 2012 р. Можливість скористатися цими коштами отримає, зокрема, недавно створена асоціація виробників електромобілів, до якої увійдуть державні компанії даного профілю і дослідницькі інститути.  



Метою нової асоціації буде підтримка в галузі єдиних стандартів і розробка нових технологій. Всього асоціацію представляють 16 установ, зокрема провідні китайські автовиробники China Faw Corp., Dongfeng Motor Corp., China Changan Automobile Group, а також виробники акумуляторних батарей і енергетична компанія State Grid Corp.

Досі в реалізації проектів в області виробництва електромобілів були задіяні іноземні компанії, що створили спільні підприємства з китайськими конкурентами, наприклад General Motors, або незалежні виробники, як, наприклад, BYD Auto (крупний виробник акумуляторних батарей, що розвинув власне автовиробництво). Таким чином, створення асоціації підсилить державний контроль за галуззю, але також дозволить добитися більшого прогресу.

Наразі в Китаї продаються гібридні автомобілі, тоді як транспортні засоби, в яких бензобак не передбачений, є, в основному, у розпорядженні уряду і деяких компаній. Через високу вартість їх продажі складають 5% від сукупного об’єму продажів легкових автомобілів, що викликає неспокій їх виробників. Уряд КНР пішов назустріч останнім і в якості експерименту почав виплату субсидій компаніям, що базуються в п’яти містах, у розмірі 60 тис. юанів (8,78 тис. дол.) за один вироблений гібридний автомобіль або електромобіль. Крім того, покупці екологічних транспортних засобів можуть отримати від їх дилерів субсидію у розмірі 3 тис. юанів (440 дол.).

Що стосується України, то масового використання електромобілів тут можна чекати через 5 років, вважає голова наглядової ради ПАТ "Концерн Галнафтогаз" Віталій Антонов.

"Ми вивчаємо ситуацію, думаю, що масово користуватися електромобілями українці почнуть через років 5. Зараз вже є маленькі електромобілі, які можуть заряджатися від звичайної розетки, але вони не можуть забезпечити всіх потреб, в першу чергу через свою малу потужність. Так, ними можна користуватися в межах міста, але не більше", - сказав В.Антонов.

За його словами, попит матимуть автомобілі з гібридним двигуном. "Забезпечити потреби водіїв зможуть авто з гібридним двигуном, тобто потреба в пальному не зникне. Якщо, наприклад, раніше, умовно кажучи, водій заправлявся на 100 літрів на місяць, то на гібриді заправлятиметься на 10 літрів на місяць. Водій добре думатиме, де заправитися і тут питання якості буде на першому місці", - сказав він.

За матеріалами Associated Press

Китай інвестує 14,7 млрд дол. у виробництво електромобілів до 2012 року


Новини Статті Аналітика
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні Перспектива китайського юаня стати світовою резервною валютою Перспектива китайського юаня стати світовою резервною валютою Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
Китайські підприємці в I кв. 2011 р. придбали майже 91 тонну золота Китайські підприємці в I кв. 2011 р. придбали майже 91 тонну золота Потенційні ринки для інвестування Потенційні ринки для інвестування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично
Китайська гречка почала надходити до торгових мереж Китайська гречка почала надходити до торгових мереж Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті