Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 13:47 | London, Apr 20 11:47 | New York, Apr 20 07:47
Shanghai, Apr 20 19:47 | Tokyo, Apr 20 20:47 | Sydney, Apr 20 22:47

Компанії "Уралкалій" і "Сільвініт" планують об’єднатися

Компанії "Уралкалій" і "Сільвініт" планують об’єднатися




21 грудня 2010 в 13:35 - Роман Зайцев


Компанії "Уралкалій" і "Сільвініт" планують об’єднатися

Компанії "Уралкалій" і "Сільвініт", які займаються виробництвом калійних добрив, планують об'єднатися. Ради директорів компаній схвалили злиття, об'єднана компанія стане третьою в світі за обсягом виробничих потужностей.



Злиття ще повинні схвалити збори акціонерів компаній (призначені на 4 лютого, при цьому ключові акціонери, що мають просту більшість, вже дали згоду), Федеральна антимонопольна служба (компанії обіцяють подати клопотання на цьому тижні) і регулюючі органи ряду країн - імпортерів добрив.

У першому кварталі 2011 р. "Уралкалій" викупить близько 20% звичайних акцій "Сільвініти" за ціною $894,5 за акцію, заплативши в загальній складності $1,4 млрд. Пакет буде викуплений у Otkritie Securities Limited (входить у фінансову корпорацію "Відкриття"). Фактично це пакет, який до вчорашнього дня значився на Madura Holding Limited Дмитра Риболовлєва. Згодом ці акції будуть погашені.

У другому кварталі 2011 р. папери "Сильвініти", будуть обміняні на акції "Уралкалія". За звичайну акцію акціонери "Сільвініти" отримають 133,4 акції "Уралкалія", за привілейовану акцію - 51,8 паперу. Для цього "Уралкалій" проведе додаткову емісію в розмірі до 1,2 млрд акцій, розповів вчора гендиректор компанії Павло Грачов. Всього у "Уралкалія" 2,124 млрд акцій, а у "Сільвініти" 10,4 млн акцій (чверть з них привілейовані). Для фінансування операції з урахуванням можливого викупу акцій у міноритаріїв "Уралкалій" має намір розмістити біржові облігації на 50 млрд руб.

Об'єднана компанія займе третє місце у світі за наявними виробничими потужностями - 10,6 млн т. Більше тільки в Mosaic (11,2 млн т) і Potash Corp. (12,8 млн т). Остання планує до 2015 р. збільшити потужності до 17,1 млн т. Зате за обсягом виробництва в 2009 р. і в першій половині 2010 р. об'єднана компанія була б першою в світі, відзначають в "Уралкалії". При цьому якщо б поставки "Сільвініта" йшли через Білоруську калійну компанію (БКК, єдиний трейдер "Уралкалія" і "Білоруськалій"), то частка російсько-білоруського альянсу на світовому ринку була б найбільшою - 42%.

На внутрішньому ринку ще навіть не об'єднана компанія отримала масштабну підтримку на найвищому рівні. Схвально про угоду озвався ще восени віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін. А за кілька тижнів до оголошення про угоду уряд пішов на лібералізацію внутрішнього ринку хлористого калію, що тільки в найближчі два роки принесе компаніям додатково $220 млн. Прямий же синергічний ефект від об'єднання (логістика, управління, виробництво) до 2013 р. складе $100 млн.

Компанії "Уралкалій" і "Сільвініт" планують об’єднатися


Новини Статті Аналітика
Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЛАЗ і Рено можуть разом виробляти мікроавтобуси ЛАЗ і Рено можуть разом виробляти мікроавтобуси Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті