Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 05:31 | London, Apr 19 03:31 | New York, Apr 18 23:31
Shanghai, Apr 19 11:31 | Tokyo, Apr 19 12:31 | Sydney, Apr 19 14:31

Євросоюз та МВФ дадуть Португалії 78 мільярдів євро

Євросоюз та МВФ дадуть Португалії 78 мільярдів євро




5 травня 2011 в 11:20 - Роман Зайцев


Євросоюз та МВФ дадуть Португалії 78 мільярдів євро

Португалія домовилася з Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом про фінансову допомогу у розмірі 78 мільярдів євро (116 мільярдів доларів) строком на три роки.



Таким чином вона стала третьою країною єврозони після Ірландії та Греції, що отримала міжнародну підтримку, повідомляє агентство Reuters.

Не повідомивши ніяких подробиць, за винятком того, що у Португалії тепер більше часу для досягнення бюджетних цілей, ніж передбачалося раніше, виконуючий обов‘язки прем‘єр-міністра Жозе Сократеш попередив: "Це не програми фінансової допомоги, які нічого не вимагають".

Угода виявилося складнішою, ніж операція з Ірландією вартістю 85 мільярдів євро або програма допомоги Греції обсягом 110 мільярдів.

У Португалії велика заборгованість державного сектора, присутні серйозні банківські проблеми і структурні економічні вади.

Крім того, e державі негнучкий ринок праці й дорога пенсійна система.


"Програма допомоги Португалії, очевидно, недостатньо хороша. Це дуже схоже на ситуацію в Греції в минулому році, де це просто тимчасовий захід. Якщо подивитися на плани, складені для Греції, для Ірландії і зараз для Португалії, жоден з них насправді не спрямований на фундаментальні проблеми, які викликали кризу", - сказав Грег Сальваджіо із Tempus Consulting.

Після того, як португальський уряд пішов у відставку, Португалія призначила парламентські вибори на 5 червня.

Політична невизначеність означає, що ЄС та МВФ довелося вести переговори з політиками, які очікували перевиборів.

Тимчасовий уряд має отримати підтримку великих опозиційних партій, перш ніж погоджувати угоду про допомогу.
Але навіть у цьому випадку є ризик, що програма допомоги не буде схвалена всіма 17 країнами, що входять до єврозони, відзначає агентство.

Євросоюз та МВФ дадуть Португалії 78 мільярдів євро


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Макроогляд, січень Макроогляд, січень
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Греція перебуває на межі банківського краху Греція перебуває на межі банківського краху Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза. Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза.
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія. Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія.
Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро Сербія хоче попросити у МВФ допомоги у 1 мільярд євро МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.03.2011. Обвал!!! Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.03.2011. Обвал!!!

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті