Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 19:34 | London, Apr 25 17:34 | New York, Apr 25 13:34
Shanghai, Apr 26 01:34 | Tokyo, Apr 26 02:34 | Sydney, Apr 26 04:34

Ірак має намір збільшити експорт нафти у понад два рази

Ірак має намір збільшити експорт нафти у понад два рази




6 травня 2011 в 10:00 - Роман Зайцев


Ірак має намір збільшити експорт нафти у понад два рази

Ірак планує найближчим часом збільшити потужності з експорту нафти до 5 млн барелів на добу (наразі експорт перебуває на рівні 2,2 млн б / д).



Як йдеться на сайті міністерства нафти Іраку, це питання обговорювалося в ході зустрічі міністра Абдул Каріма аль-Луа з представниками міжнародних нафтогазових компаній наприкінці квітня.

За його словами, міністерство розробило кілька проектів щодо збільшення експортних потужностей, зокрема потужність порту в Басрі планується довести до 5 млн б / д. Роботи в рамках цього проекту міністерство здійснює за рахунок власних ресурсів, а також використовуючи кредит, наданий Японією. Перша частина передбачає будівництво двох підводних трубопроводів довжиною 60 км і трьох причальних пристроїв. Надалі планується побудувати третій трубопровід і встановити четвертий причальний пристрій, розглядається також можливість встановлення п‘ятого причалу. Всі роботи планується завершити в листопаді поточного року.

Крім того, в червні нинішнього року планується завершити проект будівництва нафтопроводу від родовищ до порту Фао (Faw) недалеко від Басри, зв‘язавши його з експортною системою. З цієї нової системи можна буде експортувати 1 млн барелів, що буде достатньо для очікуваного зростання виробництва в наступному році.

При цьому на додаток до цих проектів пропускна здатність наявних потужностей була збільшена до 1,75 млн б / д у зв‘язку з планами з будівництва експортної системи з трьох трубопроводів через Сирію. Протягом двох місяців будуть підготовлені тендерні документи і оголошені тендери.

Ще один проект передбачає відновлення трубопровідних систем у напрямку Туреччини потужністю у 650 тис. бар. та збільшення пропускної здатності до 1 млн б / д.

Як зазначив міністр, реалізація всіх цих проектів дозволить Іраку при зростанні виробництва в довгостроковій перспективі забезпечувати експорт обсягом 10 млн б / д. При цьому найближчим часом, зокрема в наступному році, продуктивність іракської експортної системи буде становити 5 млн б / д, сказав він.

Також міністерство розробило проекти з розширення потужностей зберігання до 35 резервуарів в Басрі. Це дозволить створити гнучку систему, що забезпечує безперебійну роботу навіть під час припинення перевалки через погодні умови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ірак, який займає друге місце в світі за доведеними запасами нафти, може збільшити експорт цього виду сировини до максимальних обсягів за останні 13 років за рахунок підвищення поставок з курдської території.

Ірак має намір збільшити експорт нафти у понад два рази


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 21.02.2011. Різноспрямованість при низькій активності торгів
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням Огляд європейських ринків за 11.02.2011. Тиждень завершується зростанням
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 11.02.2011. Ситуація в Єгипті знову впливає на світові ринки
Українські БТРи прибули в Ірак Українські БТРи прибули в Ірак Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 10.02.2011. Корекція продовжується

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті