Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 21:59 | London, Apr 19 19:59 | New York, Apr 19 15:59
Shanghai, Apr 20 03:59 | Tokyo, Apr 20 04:59 | Sydney, Apr 20 06:59

Греція в черговий раз посилює заходи економії

Греція в черговий раз посилює заходи економії




24 травня 2011 в 10:00 - Роман Зайцев


Греція в черговий раз посилює заходи економії

Уряд Греції прийняв рішення про посилення заходів економії. Завдяки цьому держава має намір заощадити ще 6 млрд євро, передає Deutsche welle з посиланням на Reuters.



Також, як повідомив офіційний представник уряду, у планах грецької влади приватизація державних компаній. Зокрема, заплановано продаж часток в таких державних фірмах, як телекомунікаційний концерн OTE Telecom і банк TT Hellenic Postbank. Також запланована приватизація портів в Афінах і Салоніках.

Відзначається, що влада Греції має намір цього року знизити дефіцит держбюджету до 7,5% ВВП.

Між тим, єврокомісар з економічних та валютних питань Оллі Рен зазначив, що владі Греції треба приймати особливо жорсткі заходи щодо зниження заборгованості, щоб переконати кредиторів і всі держави ЄС у серйозності своїх намірів.

Відзначимо, незважаючи на надану Греції міжнародну фінансову допомогу, країна так і не зуміла вирішити свої бюджетні та боргові проблеми, що змушує грецький уряд шукати додаткові способи скорочення боргового навантаження. Останнім часом ринки практично змирилися з думкою, що Греція піде на реструктуризацію своїх зобов‘язань у тій чи іншій формі, наприклад, через продовження строків обігу урядових облігацій.

Минулого тижня рейтингове агентство Fitch знизило суверенний кредитний рейтинг Греції відразу на три ступені (до B +), попередивши, що буде трактувати пролонгацію термінів грецьких позик як кредитну подія, а саме - суверенний дефолт.

Раніше, 9 травня 2011 р., інше міжнародне рейтингове агентство - Standard & Poor‘s (S & P) - знизило довгостроковий суверенний рейтинг Греції на два щаблі - з BB-до B. Короткостроковий рейтинг країни знижений з B до C. Обидва рейтинги були залишені в списку CreditWatch на перегляді з можливістю подальшого зниження. Чергове зниження рейтингів Греції обумовлено збільшеною вірогідністю того, що Греція вдасться до реструктуризації заборгованості через продовження термінів існуючих зобов‘язань.

Нагадаємо, в травні 2010 р. ЄС і МВФ відкрили Греції кредитну лінію на 110 млрд євро, пов‘язавши фінансову допомогу з жорсткими заходами економії. Зокрема, Греція зобов‘язалася до 2014 р. скоротити бюджетний дефіцит до 3% від ВВП. Однак через рік після того як країни єврозони і МВФ погодилися надати Греції фінансову допомогу, стало ясно, що країна не справляється з наміченим планом. Дефіцит бюджету Греції за підсумками 2010 р. виявився на позначці 10,5% від ВВП - вище цільових орієнтирів влади і прогнозів Євросоюзу.

Греція в черговий раз посилює заходи економії


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Греція перебуває на межі банківського краху Греція перебуває на межі банківського краху Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Акції європейських компаній падають Акції європейських компаній падають Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті