Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 11:22 | London, Apr 25 09:22 | New York, Apr 25 05:22
Shanghai, Apr 25 17:22 | Tokyo, Apr 25 18:22 | Sydney, Apr 25 20:22

Греція спростувала інформацію про новий пакет фіндопомоги обсягом 60 млрд євро

Греція спростувала інформацію про новий пакет фіндопомоги обсягом 60 млрд євро




10 травня 2011 в 15:00 - Роман Зайцев


Греція спростувала інформацію про новий пакет фіндопомоги обсягом 60 млрд євро

Влада Греції спростувала повідомлення в американській пресі, в яких говорилося, що країна розраховує отримати від міжнародних кредиторів новий пакет фінансової допомоги на суму майже 60 млрд євро.



"Греція не веде жодних дискусій щодо нового пакету екстреної допомоги", - прокоментував повідомлення в ділових ЗМІ високопоставлений представник Міністерства фінансів країни, що побажав залишитися невідомим. "Подібні повідомлення в пресі не відповідають дійсності", - цитує його слова Reuters.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Афіни можуть запросити новий пакет фінансової допомоги обсягом 60 млрд євро. При цьому, за неофіційними даними, позикові кошти можуть бути виділені вже в наступному місяці. Новий кредитний пакет дозволив би Греції профінансувати брак бюджетних коштів у розмірі 27 млрд євро на 2012 р. і ще 32 млрд євро - на 2013 р.

Ситуація з грецькими боргами знову загострилася минулого тижня, коли обрані представники фінансової влади єврозони провели в Люксембурзі закриту нараду, присвячену борговим проблемам Греції. Як повідомляли німецькі ЗМІ, на цій зустрічі всерйоз було піднято питання про можливий вихід Греції із зони євро і повернення її до національної валюти, яка при цьому зазнає значну девальвацію по відношенню до євро.

Крім того, після закінчення даного засідання голова групи міністрів фінансів єврозони Жан-Клод Юнкер заявив, що країни єврозони згодні з тим, що Афінам потрібен другий пакет.

Тим часом в європейських столицях активно обговорюється питання про ймовірну реструктуризацію грецької заборгованості через продовження термінів виплат. Саме це послужило приводом до чергового зниження кредитних рейтингів країни агентством Standard & Poor‘s (S&P): напередодні воно знизило довгостроковий суверенний рейтинг Греції на два щаблі - до B, пославшись на "підвищений ризик того, що Греція зробить кроки по зміні умов виплати комерційної заборгованості, включаючи раніше випущені державні облігації ".

У травні 2010 р. Євросоюз і Міжнародний валютний фонд (МВФ) відкрили Греції кредитну лінію на 110 млрд євро, пов‘язавши фінансову допомогу з жорсткими заходами економії. Зокрема, Греція зобов‘язалася до 2014 р. скоротити бюджетний дефіцит до 3% від ВВП. Однак через рік після того, як країни єврозони і МВФ погодилися надати Греції фінансову допомогу, стало ясно, що країна не справляється з наміченим планом. Так, дефіцит бюджету Греції за підсумками 2010 р. виявився на позначці 10,5% ВВП - вище цільових орієнтирів влади і прогнозів Євросоюзу.

Греція спростувала інформацію про новий пакет фіндопомоги обсягом 60 млрд євро


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Польща вирішила ще почекати з переходом на євро Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Греція перебуває на межі банківського краху Греція перебуває на межі банківського краху Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Акції європейських компаній падають Акції європейських компаній падають Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд європейських ринків за 17.03.2011. Відновлення зростання Огляд європейських ринків за 17.03.2011. Відновлення зростання

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті