Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 15:22 | London, Apr 20 13:22 | New York, Apr 20 09:22
Shanghai, Apr 20 21:22 | Tokyo, Apr 20 22:22 | Sydney, Apr 21 00:22

Fitch знизило прогноз зростання світового ВВП

Fitch знизило прогноз зростання світового ВВП




31 березня 2011 в 17:20 - Роман Зайцев


Fitch знизило прогноз зростання світового ВВП

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз зростання світового ВВП в 2011 році на тлі ситуації в Японії і зростання цін на нафту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Fitch.



Експерти агентства очікують, що зростання світового ВВП сповільниться з 3,8% в 2010 році до 3,2% у 2011 році, такими ж темпами світова економіка буде зростати і в 2012 році.

У звіті агентства не наводиться точна зміна прогнозу, вираженого в процентних пунктах, проте наголошується, що таке порівняння було б некоректним через зміни, внесені в методологію розрахунку середньозваженого світового ВВП.

"Зростання цін на нафту, що пішло за ескалацією політичної напруженості на Близькому Сході, являє собою помітну перешкоду на шляху відновлення світової економіки. Водночас, інфляційні тиски зросли як у розвинених економіках, так і в економіках, що розвиваються, підкресливши складність дилеми, що стоїть перед монетарними органами світу", - наведені у звіті слова аналітика Fitch Марії Малас-Мруе.

У США відновлення економіки є стійким, чому сприяє стимулююча бюджетна і кредитно-грошова політика.

Водночас, зростання цін на нафту змусило експертів Fitch переглянути у бік пониження прогноз зростання американської економіки: до 3% в 2011 році і до 2,8% в 2012 році у порівнянні з попередньою оцінкою в 3,2% і 3,3% відповідно.

У Європі погіршення прогнозу торкнулося як ключових, так і периферійних економік, що, крім іншого, відобразило і невизначеність щодо успіхів заходів бюджетної консолідації, так само як і скорочення внутрішнього споживання і жорсткості кредитно-грошової політики на тлі зростання цін на нафту.

Що стосується Японії, то тут агентство також попередньо знизило прогноз зростання економіки в 2011 році на 0,5 п.п. - до 1%, при цьому підвищивши прогноз збільшення японського ВВП в 2012 році до 2,2% з очікуваних раніше 1,7%.

Експерти Fitch також незначно знизили прогноз зростання економік Бразилії, Китаю та Індії в 2011-2012 роках, пославшись на очікуване посилення антиінфляційних заходів.

Водночас, зростання цін на нафту дозволило аналітикам агентства трохи підвищити прогноз зростання ВВП Росії в 2011 і 2012 роках.

Fitch знизило прогноз зростання світового ВВП


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Макрогляд - березень 2011 Макрогляд - березень 2011
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті