Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 05:53 | London, Apr 24 03:53 | New York, Apr 23 23:53
Shanghai, Apr 24 11:53 | Tokyo, Apr 24 12:53 | Sydney, Apr 24 14:53

Фінансування газопроводу Nabucco відкладено на наступний рік



18 жовтня 2010 в 11:41 - Христина


Фінансування газопроводу Nabucco відкладено на наступний рік

Два ключових учасника проекту газопроводу Nabucco - німецька енергетична компанія RWE і австрійська OMV - відклали до наступного року прийняття рішення про свою фінансову участь у будівництві цієї траси із Середньої Азії до Євросоюзу минаючи територію Росії.  



Очікувалося, що ці дві компанії оголосять про великі інвестиції в Nabucco вже в поточному місяці. Однак вони несподівано взяли "тайм-аут" у зв’язку з новими труднощами, які опинилися на шляху цього проекту.

До численних проблем Nabucco, включаючи відсутність контрактів на закупівлю газу у виробників, зараз додалася ще одна. Керівництво Nabucco отримало від Туреччини повідомлення про те, що значна частина робіт з прокладання траси на турецькій території повинна бути виконана національними компаніями.

Раніше планувалося, що будівництвом газопроводу займуться західні RWE і OMV. Але зараз це поставлено під сумнів: і німецька, і австрійська компаній перенесли на пізніший час прийняття рішення про інвестиції в Nabucco.

У цих умовах підвищилися шанси альтернативного проекту постачання газу з басейну Каспійського моря до Євросоюзу. Відомий як АГРИ, він запропонував використовувати вже наявну Транскавказьку магістраль і постачати азербайджанський газ в грузинське прибережне місто Кулеві. Тут він буде зріджується і спрямовуватися танкерами в румунський порт Констанца. Проект АГРИ є конкурентом Nabucco і передбачає постачання значно менших обсягів газу в ЄС.

 

Фінансування газопроводу Nabucco відкладено на наступний рік


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Туристичний потік українців в Туреччину зріс на 22% Туристичний потік українців в Туреччину зріс на 22% Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Газпром" хоче експортувати в 2011 році понад 150 мільярдів кубометрів газу Гармонізація податкових систем Гармонізація податкових систем Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Газпром" допускає подорожчання газу для Європи Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті