Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 18:56 | London, Apr 25 16:56 | New York, Apr 25 12:56
Shanghai, Apr 26 00:56 | Tokyo, Apr 26 01:56 | Sydney, Apr 26 03:56

Естонія отримала свою "єврозірку" на честь вступу в єврозону

Естонія отримала свою "єврозірку" на честь вступу в єврозону




20 вересня 2010 в 13:25 - Уляна Роїк


Естонія отримала свою "єврозірку" на честь вступу в єврозону

Голова Центрального банку Європи, Жан-Клод Тріше вручив керівнику Банку Естонії, Андресу Ліпстоку символічну "Зірку євро" на знак того, що країна входить до єврозони.  



Про це повідомляє Agence France-Presse. З цього моменту розпочинається  медіакампаніі, присвячена введенню в країні купюр і монет євро.

За словами Тріше, введення євро - історичний момент для будь-якої країни ЄС. Він додав, що вступ Естонії до валютного союзу показує, що єврозона не є закритим клубом.

Естонія стане вже сімнадцятим членом європейського валютного союзу і першою країною учасницею єврозони серед прибалтійських країн. Незважаючи на гостру фінансову кризу 2008 року, країна зуміла зберегти стабільність власної валюти, завдяки чому і отримала від Брюсселя пропозицію прийняти євро.

Законопроект про перехід на єдину європейську валюту естонський уряд ухвалив на початку березня 2010 року. У травні Єврокомісія рекомендувала прийняти Естонію в єврозону. 17 червня на саміті ЄС було прийнято рішення про вступ у зону дії євро. З 1 січня європейська валюта починає офіційну дію в прибалтійській державі.

 

Естонія отримала свою "єврозірку" на честь вступу в єврозону


Новини Статті Аналітика
Через неякісні будинки Україна витрачає у 2,5 рази більше тепла, ніж Європа Через неякісні будинки Україна витрачає у 2,5 рази більше тепла, ніж Європа Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Огляд європейських ринків за 18.03.2011. Тиждень завершився на мажорній ноті Огляд європейських ринків за 18.03.2011. Тиждень завершився на мажорній ноті
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Огляд європейських ринків за 17.03.2011. Відновлення зростання Огляд європейських ринків за 17.03.2011. Відновлення зростання

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті