Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 11:27 | London, Apr 19 09:27 | New York, Apr 19 05:27
Shanghai, Apr 19 17:27 | Tokyo, Apr 19 18:27 | Sydney, Apr 19 20:27

Енергетичні гіганти йдуть з іранського ринку



1 жовтня 2010 в 09:39 - Христина


Енергетичні гіганти йдуть з іранського ринку

Чотири великих енергетичних компаній згортають свою роботу на іранському ринку у відповідності з економічними санкціями, введеними США проти Тегерана, заявив представник американського Держдепартаменту.  



Таким чином Royal Dutch Shell, французька Total, норвезька Statoil і італійська ENI мають намір уникнути штрафних санкцій з боку США, спрямованих проти компаній, які ведуть бізнес у Ірані.

Швейцарську Naftiran Intertrade Co загрози з боку американців не зупинили - компанія вважала за краще залишитися на іранському ринку.

Посилення санкцій, введених Вашингтоном, пов’язане з відмовою Тегерана згорнути ядерну програму країни, яка, як вважають на Заході, спрямована на отримання ядерної зброї.

Іран наполягає, що його ядерна програма носить виключно мирний характер.

Нещодавно прийнятий закон дозволяє адміністрації США накладати штрафні санкції на компанії, що інвестують в енергетику Ірану понад 20 млн доларів.

Дія закону, однак, не поширюється на фірми, що здійснюють заходи для поступового згортання діяльності на іранському ринку.

"Люди поступово приходять до висновку, що зв’язуватися з Іраном просто не варто", - сказав в інтерв’ю заступник держсекретаря США Джеймс Стейнберг.

Можливо, законодавство, що вступило в силу, порушують інші енергетичні компанії, що працюють на території США. Зараз Держдепартамент проводить перевірку низки підприємств з цього приводу, однак у відомстві відмовилися назвати конкретні фірми.

За словами Стейнберга, основним джерелом фінансових вливань в іранську нафтову галузь є фірма Naftiran - дочірнє підприємство Іранської національної нафтової компанії.

Фактично американським компаніям уже заборонено вступати в які-небудь ділові контакти з Naftiran. Однак, за словами представників американської влади, нові санкції відіб’ють бажання мати з нею справу і у зарубіжних фірм.

 

Енергетичні гіганти йдуть з іранського ринку


Новини Статті Аналітика
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом Фінансові та боргові проблеми американських штатів Фінансові та боргові проблеми американських штатів Огляд українських ринків за 17.02.2011.  Неспокійний день Огляд українських ринків за 17.02.2011. Неспокійний день
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання
Мінфін США відстрочив досягнення ліміту боргу країни до 2 серпня Мінфін США відстрочив досягнення ліміту боргу країни до 2 серпня Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader
Обама лякає американців ще гіршою фінансовою кризою Обама лякає американців ще гіршою фінансовою кризою Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Україна: перебіг торгів Україна: перебіг торгів

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті