Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 13:23 | London, Apr 20 11:23 | New York, Apr 20 07:23
Shanghai, Apr 20 19:23 | Tokyo, Apr 20 20:23 | Sydney, Apr 20 22:23

До проекту "Південний потік" приєднаються німецькі компанії



9 жовтня 2010 в 22:13 - Уляна Роїк


До проекту "Південний потік" приєднаються німецькі компанії

Прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що позитивно ставиться до пропозиції про участь німецьких компаній у проекті "Південний потік".  



На зустрічі в суботу з главою італійського уряду прем’єр-міністр РФ Володимир Путін повідомив, що "німецькі енергетичні компанії висловили бажання приєднатися до цього проекту".

"Таким чином буде проявлятися інтерес з боку Європейського союзу відносно цього дуже важливого проекту, який створений для того, щоб поставляти газ в Європейський Союз", - вважає прем’єр-міністр Італії.

Після деяких зусиль вдалося переконати Туреччину, щоб вона дала дозвіл на проходження "Південного потоку" через свої територіальні води.

"Зараз залишаються деякі проблеми, які стосуються проходження цього проекту через інші країни", - сказав італійський прем’єр, при цьому він не уточнив, про які саме країни йдеться.

Про інтерес німецьких компаній і Румунії до можливої участі в проекті будівництва газопроводу "Південний потік", по якому російський газ буде поставлятися в Європу через акваторію Чорного моря, повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер в п’ятницю прем’єр-міністрові РФ Володимиру Путіну.

Німецькі ЗМІ в червні повідомляли, що "Газпром" запропонував RWE, одному з акціонерів газопроводу "Набукко", увійти в конкуруючий проект "Південний потік". Джерело в RWE підтверджував, що компанії обговорювали "Південний потік". Проте голова "Газпром експорту" Олександр Медведєв спростував ці повідомлення. За його словами, проект відкритий для інших акціонерів і російська сторона готова до пропозицій, проте необхідності в цьому немає. В даний час учасниками проекту є "Газпром" і італійська Eni, які контролюють по 50% в компанії-операторі. При цьому вже підписаний меморандум про входження в проект французької EdF, яка до кінця року отримає частку не менше 10% за рахунок італійців.

А на початку вересня Міллер і голова правління Wintershall Holding AG Райнер Зеле обговорювали в Москві "перспективи спільної участі" Газпрому "і Wintershall Holding в нових великих інвестиційних проектах, що представляють взаємний інтерес". Після цього з’явилася неофіційна інформація про те, що Wintershall може отримати 10-20% в проекті.

Wintershall Holding AG - 100-відсоткове дочірнє підприємство концерну BASF, що працює в галузі енергетики. ВАТ "Газпром" і Wintershall Holding AG співпрацюють на протязі близько 20 років. Компанії створили спільні підприємства WINGAS і WIEH. BASF SE і Wintershall Holding AG є партнерами ВАТ "Газпром" з освоєння Південно-Російського нафтогазового родовища, розробці першого дослідного ділянки ачимівських покладів Уренгойського газонефтеконденсатного родовища, а також будівництва газопроводу "Північний потік".

Глава "Газпрому" підтвердив також, що робота над проектом йде строго за графіком - холдинг готовий буде почати будівництво в 2013 році і подати газ по "Південному потоку" для споживачів наприкінці 2015 року.

"Південний потік" реалізується з метою диверсифікації маршрутів поставок природного газу європейським споживачам і передбачає будівництво газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи. Передбачається, що потужність газопроводу буде нарощуватися поступово. Загальна проектна продуктивність морської ділянки "Південного потоку" досягне 63 мільярдів кубометрів на рік. Планується, що морська ділянка газопроводу пройде по дну Чорного моря від компресорної станції "Руська" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії. Його загальна довжина складе близько 900 кілометрів, максимальна глибина залягання - більше двох кілометрів.
 

До проекту "Південний потік" приєднаються німецькі компанії


Новини Статті Аналітика
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд українських ринків за 01.02.2011. Ринок консолідується Огляд українських ринків за 01.02.2011. Ринок консолідується
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% "Нафтогаз" втратить через конфлікт з RUE близько $ 1,1 млрд. та завантажить українську ГТС на найближчі чотири роки Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром Фірташ має непогані перспективи захопити український хімпром ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Перспективи нафто-газового сектору в Україні Перспективи нафто-газового сектору в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті