Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 13:16 | London, Apr 19 11:16 | New York, Apr 19 07:16
Shanghai, Apr 19 19:16 | Tokyo, Apr 19 20:16 | Sydney, Apr 19 22:16

Азербайджанський газ поставлятимуть до Європи

Азербайджанський газ поставлятимуть до Європи




13 вересня 2010 в 17:20 - Уляна Роїк


Азербайджанський газ поставлятимуть до Європи

Азербайджан, Грузія і Румунія у вівторок запускають проект поставки азербайджанського зрідженого газу до Європи, з 2012 року, повідомив міністр промисловості та енергетики Азербайджану Натік Алієв.  



14 вересня на енергетичному політичну саміті в Баку, до якого належатимуть президенти цих країн та делегація ЄС, буде підписана декларація про проект AGRI (Азербайджан-Грузія-Румунія об’єднання), за яким відбудеться постачання від 2 до 8 мільярдів кубометрів азербайджанського газу на рік через Грузію, Чорне море до румунської Констанци.

За словами Алієва, найближчим часом Держнафтокомпанія Азербайджану, державна компанія Romgaz і грузинська корпорація нафти і газу створять керуючу компанію з пайовою часткою кожної по 33 відсотки. Протягом шести місяців відбудеться підготовка ТЕО проекту, після чого почнуться переговори з приватними інвесторами.

Інвестиції будуть спрямовані на будівництво в Грузії заводу зі зрідження газу і терміналу, а в Констанці - заводу по дегазіфікаціі з подальшим транспортуванням газу по трубопроводах з Румунії в країни Європи.

Азербайджан в 2009 році здобув 27 мільярдів кубометрів газу, в 2010 році чекає близько 30 мільярдів кубометрів, а в 2015 році планує вийти на видобуток 35-40 мільярдів кубометрів.
 

Азербайджанський газ поставлятимуть до Європи


Новини Статті Аналітика
Через неякісні будинки Україна витрачає у 2,5 рази більше тепла, ніж Європа Через неякісні будинки Україна витрачає у 2,5 рази більше тепла, ніж Європа 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті