Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 09:29 | London, Apr 24 07:29 | New York, Apr 24 03:29
Shanghai, Apr 24 15:29 | Tokyo, Apr 24 16:29 | Sydney, Apr 24 18:29

Агентство S&P знизило кредитний рейтинг Ірландії на один щабель

Агентство S&P знизило кредитний рейтинг Ірландії на один щабель




2 квітня 2011 в 14:30 - Роман Зайцев


Агентство S&P знизило кредитний рейтинг Ірландії на один щабель

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) сьогодні знизило суверенний кредитний рейтинг Ірландії на один щабель - до рівня "BBB +". Однак з рейтингу встановлений стабільний прогноз, повідомляється в прес-релізі S&P.



У матеріалах агентства говориться, що зниження рейтингу послідувало за проведенням стрес-тесту ірландських банків. За його результатами з‘ясувалося, що їхній капітал необхідно поповнити в цілому на 24 млрд євро, щоб уникнути краху.

Крім того, S&P пояснює зниження рейтингів Ірландії останніми рекомендаціями Ради Євросоюзу, згідно з якими одним з умов отримання кредиту від Європейського стабілізаційного механізму (ESM) може стати реструктуризація суверенних боргів держави-позичальника, в якій мають брати участь приватні кредитори.


Однак у той же час фахівці агентства переконані, що сильне скорочення валового внутрішнього продукту (ВВП) і валового національного продукту (ВНП) країни, що почалося в 2008 р., на даний момент припинилося, і економіка Ірландії буде поступово відновлюватися, що дозволило S&P привласнити її рейтингом "стабільний" прогноз. Зазначимо, що агентство також виключило рейтинг Ірландії зі списку на перегляд CreditWatch, де він перебував з 23 листопада 2010 р.

Нагадаємо, Ірландія важко переживає наслідки економічної кризи. У листопаді 2010 р. влада країни звернулися за допомогою у виплаті боргів до Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду. У відповідь Дублін зобов‘язався серйозно скоротити бюджетні витрати протягом найближчих років. 1 лютого 2011 р. прем‘єр-міністр Ірландії Брайан Коуен подав у відставку через питання про скорочення бюджетних витрат, у країні були проведені дострокові вибори до парламенту.

Агентство S&P знизило кредитний рейтинг Ірландії на один щабель


Новини Статті Аналітика
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза. Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза.
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Акції Акції "Луганськтепловозу" впали на 24,3% Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія. Огляд європейських ринків за 16.03.2011. Японська трагедія.
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.01.2011. Тиждень завершується на песимістичній ноті
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Укрнафта" розпочала зниження цін на пальне Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті