Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 21:19 | London, Apr 19 19:19 | New York, Apr 19 15:19
Shanghai, Apr 20 03:19 | Tokyo, Apr 20 04:19 | Sydney, Apr 20 06:19

"Північний потік" окупиться через 14-15 років

"Північний потік" окупиться через 14-15 років




10 травня 2011 в 08:00 - Роман Зайцев


"Північний потік" окупиться через 14-15 років

Газопровід "Північний потік" окупиться через 14-15 років. Про це заявив керуючий директор консорціуму Nord Stream - реалізує "Північний потік", Маттіас Варніг в інтерв'ю телеканалу Russia Today.



"У нас довгострокове фінансування з горизонтом порядку 14-15 років, і після цього терміну ми вже плануємо бути в прибутку", - зазначив Варніг, нагадавши, що "Північний потік" потребує прямих інвестицій на суму 7,4 мільярда доларів.

Глава консорціуму також підкреслив, що у зв‘язку з подіями в Північній Африці і аварією на японській атомній електростанції (АЕС) запуск газопроводу буде сприяти зміцненню енергетичної безпеки Європи.

Нагадаємо, напередодні компанія Nord Stream AG повідомляла, що остання труба першої нитки газопроводу "Північний потік" покладена на дно Балтійського моря відповідно до графіка.

Будівництво велося 13 місяців. Три секції, з яких складається перша нитка, будуть з‘єднані між собою прямо на морському дні у водах Фінляндії та Швеції влітку 2011

Початок транспортування природного газу безпосередньо з Росії в Євросоюз по новій газопровідній системі намічено на IV квартал 2011 року.

Будівництво другої, паралельної, нитки буде завершено в 2012 році.

Після завершення будівництва обох ниток в кінці 2012 року "Північний потік" зможе транспортувати з Росії до Європи 55 мільярдів куб. м газу на рік, що достатньо для забезпечення 26 мільйонів домогосподарств.

Проект "Північний потік" реалізує спільне підприємство Nord Stream AG, утворене з метою планування, будівництва і подальшої експлуатації морського газопроводу.

Акціонерами Nord Stream AG є ВАТ "Газпром" (51%), німецькі Wintershall Holding та E. On Ruhrgas (по 15,5%), нідерландська NVNederlandse Gasunie і французька GDF Suez SA (по 9%).

"Північний потік" окупиться через 14-15 років


Новини Статті Аналітика
Через Північний та Південний потоки Україна може втратити 700 мільйонів Через Північний та Південний потоки Україна може втратити 700 мільйонів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
РФ шантажує Україну зменшенням транзиту РФ шантажує Україну зменшенням транзиту Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Оцінка проектних інвестицій в газопровід Nabucco збільшена до 12-15 мільярдів Оцінка проектних інвестицій в газопровід Nabucco збільшена до 12-15 мільярдів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Укладання першої нитки Укладання першої нитки "Північного потоку" на дно Балтійського моря завершене У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Уряд хоче залучити Європу до модернізацію нашої ГТС Уряд хоче залучити Європу до модернізацію нашої ГТС Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті