Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 17:22 | London, Apr 24 15:22 | New York, Apr 24 11:22
Shanghai, Apr 24 23:22 | Tokyo, Apr 25 00:22 | Sydney, Apr 25 02:22

"Лукойл" продасть дагестанські енергоактиви

"Лукойл" продасть дагестанські енергоактиви




7 квітня 2011 в 11:40 - Роман Зайцев


"Лукойл" продасть дагестанські енергоактиви

Вперше після реформи РАО "ЄЕС Росії" приватний інвестор прийняв рішення про продаж енергоактивів. Вчора ВАТ "Лукойл" заявив про готовність вийти з капіталу "Дагестаненерго". За рішенням правління компанія вже була виділена в окремий актив.



Рішення про виділення "Дагестаненерго" зі структури "Ростовенерго" було прийнято з метою подальшого вдосконалення структури володіння і управління енергетичними активами. Надалі ВАТ "Лукойл" збирається продати 100% акцій енергопідприємства.

До складу "Дагестаненерго" входять Махачкалинська і Каспійська ТЕЦ, кожна встановленою потужністю 18 МВт, а також теплові мережі в Махачкалі протяжністю 159,8 км. "За Каспійською ТЕЦ взагалі немає заявок на потужність, прийнято рішення про її консервацію та подальше закриття", - пояснив ситуацію представник ВАТ "Лукойл".

Дагестанські станції дісталися ВАТ "Лукойл" разом з ТГК-8. За оцінками експертів, ціна на дагестанські станції може варіюватися до декількох сотень мільйонів рублів залежно від ситуації з платежами за тепло та адекватності теплових тарифів у регіоні. Станції "Дагестаненерго" - одні з найменших, які є в портфелі ВАТ "Лукойл". Північний Кавказ завжди був проблемним регіоном з точки зору збирання платежів. Але, можливо, місцевим підприємцям вдасться встановити адекватний тариф і збільшити збирання серед земляків, саме тому енергокомпанія може бути цікава місцевим підприємцям.

На початку березня президент компанії Вагіт Алекперов заявив про намір ВАТ "Лукойл" в 2011 р. продовжити розвиток енергетичного сектору, в тому числі на півдні Росії. Він додав, що компанія в 2011 р. планує ввести в експлуатацію 600 МВт нових енергопотужностей: близько 400 МВт в районі Сочі, де йде будівництво олімпійських об‘єктів, і 200 МВт в Астрахані. У 2012-2015 рр. на півдні Росії будуть введені ще 400 МВт нових потужностей.

"Лукойл" продасть дагестанські енергоактиви


Новини Статті Аналітика
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи Проблеми формування технологічної інфраструктури як складової національної інноваційної системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз" вперше продав ОВДП на 5 мільярдів приватному банку Рідкісний рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby’s за рекордні $46 млн Рідкісний рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby’s за рекордні $46 млн I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Укргазвидобування" продало на аукціоні 108,69 тисяч тонн скрапленого газу Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті