Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:57 | London, Apr 25 06:57 | New York, Apr 25 02:57
Shanghai, Apr 25 14:57 | Tokyo, Apr 25 15:57 | Sydney, Apr 25 17:57

"Газпром" знову знизить ціни на газ для ЄС

"Газпром" знову знизить ціни на газ для ЄС




18 травня 2011 в 17:20 - Роман Зайцев


"Газпром" знову знизить ціни на газ для ЄС

Російська компанія у своєму звіті повідомила, що вдруге веде переговори із європейськими компаніями щодо перегляду цін на газ.



Україні чомусь не вдається домовитися про зниження цін на російський газ, так, як це роблять європейські компанії, пише BBC.

Наприкінці минулого року низка європейських компаній домоглися від російського "Газпрому" перегляду контрактних цін на газ, посилаючись на зміни на світовому ринку енергоносіїв.

Передусім, йшлося про надлишкову пропозицію газу у зв‘язку із зростанням поставок скрапленого газу, а також із падінням спотових цін на газ на світовому ринку.

Тоді російський газовий монополіст погодився із аргументами своїх парнерів у Європі, і пішов на зниження ціни на газ для для кількох німецьких, французьких та італійських компаній, серед яких E.on, ENI, Wingas, GDF Suez.

Тепер, як визнають у самому "Газпромі", європейські компаній знову домагаються перегляду цін на газ. Серед цих компаній як ті, що вже отримали знижки від "Газпрому", так і інші європейські компанії.

Утім, у російськмоу газовому монополісті запевняють, що компанії не зашкодить поступливість у переговорах щодо зниження ціни на газ, адже, як заявляв у квітні керівник "Газпрому" Олексій Міллєр, попит на газ у ЄС навесні навіть збільшився у порівнянні із зимовим періодом, а на кінець року ціни на газ, за розрахунками "Газпрому", можуть зросли до 500 доларів за тисячу кубометрів.

З Україною Росія менш поступлива

Після приходу до влади в Україні президента Віктора Януковича, його команда вже другий рік поспіль намагається переконати Москву погодитися на перегляд газових контрактів, укладених у січні 2009 року за прем‘єрства Юлії Тимошенко.

Ті контракти представники чинної влади називають "злочиними" і вкрай невигідними для України, а проти самої пані Тимошенко порушено кримінальну справу, пов‘язану із підписанням газових угод 2009 року.

Однією із спроб щодо перегляду конрактів було укладення у квітні минулого року так званих "харківских угод", згідно з якими Україна отримала знижку на російський газ в обмін на подовження базування російського Чорноморського флоту в Криму.

Після цього, коментуючи можливість перегляду газових угод, у Москві заявляли, що цілком задоволені і нинішніми, і можуть погодитися на їх перегляд, лише якщо Київ розгляне можливість участі у якихось ініційованих Росією інтеграційних проектах, наприклад, Митному союзі.

Востаннє спробу домовитися із "Газпромом" про зниження ціни на газ україснький міністр енергетики Юрій Бойко робив наприкінці квітня.

"Газпром" знову знизить ціни на газ для ЄС


Новини Статті Аналітика
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу Kulczyk Oil почав буріння на родовищі газу "Ольгівській-14" в Україні Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті