Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 04:15 | London, Apr 24 02:15 | New York, Apr 23 22:15
Shanghai, Apr 24 10:15 | Tokyo, Apr 24 11:15 | Sydney, Apr 24 13:15

Вашингтон незадоволений валютною політикою Пекіна



11 жовтня 2010 в 08:19 - Христина


Вашингтон незадоволений валютною політикою Пекіна

Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер закликав Китай не перешкоджати підвищенню курсу юаня.  



Виступаючи на засіданні МВФ у Вашингтоні, Гайтнер заявив, що країни, надто залежні від експорту товарів, повинні змінити свою політику, тому що в іншому разі зростання світової економіки сповільниться.

Він також додав, що країни з економічною системою перехідного періоду повинні перейти до "більш гнучкої ринкової валютної політики".

Сполучені Штати давно вже незадоволені валютною політикою Китаю, який обмежує коливання курсу юаня по відношенню до долара.

Зі свого боку, Китай звинувачує розвинені країни в тому, що саме їхня політика призвела до нестабільності на валютних ринках.

Голова центрального банку Китаю Чжоу Сяочуань заявив, що дуже низькі облікові ставки в багатих країнах створюють серйозні проблеми для країн, що розвиваються.

Протягом останніх кількох років курс валют багатьох країн, що розвиваються став помітно підвищуватися, що приводить до проблем з експортом.

Справа в тому, що через низькі облікові ставки у розвинених країнах інвестори вкладають свої капітали в країни, що розвиваються. Для цього їм необхідно закуповувати місцеву валюту, що автоматично підвищує її курс.

Китай закуповує іноземну валюту - в основному долари, євро та єни - щоб уникнути подібного розвитку подій.

Якщо Пекін припинить закупівлю іноземної валюти, це може допомогти іншим країнам, що розвиваються, які конкурують з Китаєм, а також і Сполученим Штатам, підвищити конкурентоспроможність.


 

Вашингтон незадоволений валютною політикою Пекіна


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті