Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 04:40 | London, Apr 20 02:40 | New York, Apr 19 22:40
Shanghai, Apr 20 10:40 | Tokyo, Apr 20 11:40 | Sydney, Apr 20 13:40

В слід за Грецією на межі дефолту стоїть Ірландія



3 листопада 2010 в 11:59 - Христина


В слід за Грецією на межі дефолту стоїть Ірландія

Інвесторів охопили страхи зриву зобов'язань по суверенних боргах Ірландії. Вчора страховка від дефолту - п'ятирічні свопи "кредит-дефолт" виросли на 27 базисних пунктів, обновивши рекорд в 525 б. п. Спред між 10-річними облігаціями Ірландії і Німеччині став максимальним за всю історію фондового ринку єврозони і досяг 487 б. п. Навіть у Греції на піку побоювань дефолту в квітні не було такої різниці, відзначає Сантьяго Лопез Діаз з Credit Suisse. "Ринок не знає, що буде відбуватися з довгостроковими зобов'язаннями, і вимагає більшої винагороди за ризик", - відзначає Гері Дженкінс з Evolution Securities.  



За оцінками уряду Ірландії, дефіцит бюджету країни поб‘є в 2010 р. рекорд єврозони і складе 32% ВВП (14,3% - у 2009 р., дані Євростату).

На викуп банківської системи Ірландії може знадобитися 50 млрд євро, оцінив центробанк країни, розмір ліквідних резервів становить близько 20 млрд євро.

Країна своєчасно сплатить рахунки, заявив міністр фінансів Браян Леніхан, пообіцявши представити на початку грудня чотирирічний план скорочення дефіциту бюджету до 3% до 2014 р. Якщо бюджет виявиться непереконливим, Євросоюз і МВФ будуть управляти фінансами Ірландії вже в лютому, попередив Колм Маккарті з UCD . Згідно з опитуванням Quantum Research, 64% респондентів впевнені, що Ірландії знадобиться зовнішнє управління МВФ і ЄС в 2011 р.

Щоб уникнути дефолту, Дубліну потрібно зайняти близько 5 млрд євро в січні - лютому. Ірландії швидше за все вдасться уникнути дефолту завдяки переважанню національним інвесторам в капіталі банків і пенсійних фондів, заспокоює інвесторів агентство Moody‘s.

"Ірландія - не єдина: у тому ж човні Португалія, Греція та Іспанія, і будь-яке невиконання зобов‘язань однієї з країн запустить ланцюжок схлопування боргів в периферійній Європі", - відзначають аналітики Economist Intelligence Unit. "Вірогідність зриву суверенних зобов‘язань у великих економіках ЄС досить низька", - парирував керуючий директор Moody‘s Деніел Макговерн. Ринок закладається на реструктуризацію зобов‘язань в ЄС, вважає Роб Девідсон з Alliance Trust Asset Management.

Голови урядів ЄС минулого тижня домовилися про створення постійно діючого антикризового фонду, який буде вирішувати проблеми суверенних боргів і надавати кошти в разі неможливості займати на ринку. Планується, що МВФ стане одним з розпорядників фонду. Але в обмін на допомогу країнам з великим боргом загрожує позбавлення права голосу в управлінні економікою ЄС.

Поява страхового інструменту підтверджує неминучість дефолту і реструктуризації зобов‘язань, відзначає Дженкінс з Evolution Securities. Накручування вартості боргу минулого тижня спрогнозував президент європейського ЦБ Жан-Клод Тріше: "Створення наднаціонального фонду допомоги накрутить вартість позик". Рішення саміту ЄС про створення загальноєвропейського фонду допомоги не зняло, а, навпаки, підстьобнуло побоювання інвесторів, відзначають в Economist Intelligence Unit.
 

В слід за Грецією на межі дефолту стоїть Ірландія


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Макрогляд - березень 2011 Макрогляд - березень 2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті