Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 17:08 | London, Apr 25 15:08 | New York, Apr 25 11:08
Shanghai, Apr 25 23:08 | Tokyo, Apr 26 00:08 | Sydney, Apr 26 02:08

У Південній Кореї відбулася зустріч міністрів G20



22 жовтня 2010 в 18:26 - Христина


У Південній Кореї відбулася зустріч міністрів G20

Міністри фінансів та голови центробанків країн Великої двадцятки провели зустріч у південнокорейському місті Кенджу, яка передує більш великому саміту, вже на рівні глав держав і урядів, наміченому на наступний місяць.  



Очікується, що основним питанням дводенної зустрічі стане коректування обмінного курсу валют.

Незважаючи на тиск, що підсилюється міжнародним співтовариством, Пекін продовжує утримувати низький курс юаня, побоюючись, як і інші країни, що розвиваються, що подорожчання національної валюти сильно вдарить по експортерах.

Низькі процентні ставки в багатих країнах змушують інвесторів шукати більш вигідні варіанти вкладень в економіках, що розвиваються.

Країни Великої двадцятки намагаються координувати свої дії в пошуках виходу з глобальної економічної кризи.

Можливо, найактуальнішим завданням для них зараз є вироблення спільних домовленостей з проблем валютного ринку.

Більш забезпечені країни намагаються змусити держави, що розвиваються, підвищити курс своїх національних валют, однак останні прикладають всіх зусиль, щоб цього не відбулося, тому що це сильно зашкодить конкурентоспроможності експортних товарів.

Китай - найбільший ринок, що розвивається - утримує низький курс юаня, у величезних кількостях скуповуючи долари. Це, у свою чергу, викликає різке невдоволення інших країн, товари яких у результаті програють конкуренцію з китайськими виробниками.

Найбільші зусилля в спробі підвищити курс юаня докладають США, проте Пекін відмовляється йти назустріч побажанням міжнародного співтовариства.

За словами кореспондента BBC з економічних питань Ендрю Уокера, підвищення низьких процентних ставок у забезпечених країнах, що є глибинною причиною валютних спорів, найближчим часом чекати не варто, так як вихід з рецесії йде не так успішно, як планувалося раніше.

Судячи з деяких ознак США і Великобританія можуть вжити подальших заходів щодо стимулювання економіки, що може вилитися в ще більш низькі процентні ставки, ще більші обсяги вкладень у ринки, що розвиваються, а значить - ще більші суперечки з приводу валютної політики.

 

У Південній Кореї відбулася зустріч міністрів G20


Новини Статті Аналітика
Валютний ринок Білорусі завмер через обмеження Центробанку Валютний ринок Білорусі завмер через обмеження Центробанку НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
Китай продовжує просувати юань на світових ринках Китай продовжує просувати юань на світових ринках Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
"Банк Велес" відкрив кореспондентський рахунок у китайських юанях Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Процентні ставки за кредитами у лютому в гривнях знизилися до 12,92% Процентні ставки за кредитами у лютому в гривнях знизилися до 12,92% 8 пунктів правильності вибору депозиту 8 пунктів правильності вибору депозиту Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій
Планова нарада ОПЕК переноситься з 2 на 8 червня Планова нарада ОПЕК переноситься з 2 на 8 червня Перспектива китайського юаня стати світовою резервною валютою Перспектива китайського юаня стати світовою резервною валютою Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті