Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 16:34 | London, Apr 20 14:34 | New York, Apr 20 10:34
Shanghai, Apr 20 22:34 | Tokyo, Apr 20 23:34 | Sydney, Apr 21 01:34

Центральний банк Індії збільшує базову процентну ставку

Центральний банк Індії збільшує базову процентну ставку




16 вересня 2010 в 18:02 - Уляна Роїк


Центральний банк Індії збільшує базову процентну ставку

Збільшення базової процентної ставки Центрального банку Індії перевершило очікування, до речі це її п’яте підвищення цього року.  



Так банк продовжує боротися з високою інфляцією, яка з квітня по червень склала 10,6 %. За цей самий період економіка зросла на 8,8 %.

Економіка Індії  засвідчує бурхливе промислове виробництво 13,8 % у липні, а також хороші перспективи в сфері послуг і в сільському господарстві.

Резервний банк Індії підняв ставку репо - на чверть до 6 %. Також банк підняв курс зворотного репо на несподівану половину процентного пункту до 5 %.

Репо ставка, це така ставка за якою здійснюються короткострокові кредити комерційним банкам.
Курс зворотного репо - ставка за якою банк бере позику в комерційних банків.

Банк стурбований тим, що реальні процентні ставки в Індії, є негативними, завдяки вільній грошовій політиці і високій інфляції. Це стало гальмом для зростання банківських депозитів, так як вкладники шукають вищу прибутковість в інших місцях.

Комерційні банки є найбільшим джерелом корпоративного фінансування в Індії, оскільки ринок корпоративних облігацій є дуже вузьким.

"Визначна стійкість" Європи і відродження Китаю заохочує світових інвесторів вкладати свої гроші в ринки, що розвиваються, такі як Індія, знімаючи попередні побоювання щодо розширення торгівлі Індії і дефіциту по поточних операціях.

Один з економістів банку Yes Bank, прогнозує, що Центральний банк знову підніме ставки на чверть в листопаді.
 

Центральний банк Індії збільшує базову процентну ставку


Новини Статті Аналітика
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Перша партія модернізованих Ан-32 відбула до Індії Перша партія модернізованих Ан-32 відбула до Індії Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.
Україна та Індія можуть домовитись про безвізовий режим Україна та Індія можуть домовитись про безвізовий режим Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні Литовці хочуть гнучкої ставки акцизу на бензин в Україні Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті