Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 18:21 | London, Apr 23 16:21 | New York, Apr 23 12:21
Shanghai, Apr 24 00:21 | Tokyo, Apr 24 01:21 | Sydney, Apr 24 03:21

Ситуація на ринку іпотечного кредитування в США погіршується



18 жовтня 2010 в 11:58 - Христина


Ситуація на ринку іпотечного кредитування в США погіршується

Криза, пов’язана з вилученням майна у боржників, привела до падіння котирувань в американському банківському секторі, а мільйони недобросовісних позичальників опинилися в підвішеному стані.  



Однак поки що неможливо сказати, наскільки руйнівною буде ця криза для власників будинків, ринку житла і економіки країни в цілому. Це залежить від того, як у найближчі місяці буде вирішуватися ряд технічних та юридичних проблем.

Повільний юридичний механізм не може наздогнати сучасну фінансову систему з її високими темпами розвитку. У той час, як банки націлені на ефективність і отримання максимального прибутку, суди прагнуть у всьому ретельно розібратися. І це стає великою проблемою для кредиторів, що хочуть "зрізати шлях", щоб виселити клієнтів, які протягом місяців не виплачували іпотеку.

Фінансова та юридична системи вже стикалися обличчям до обличчя на ринку житлової нерухомості. Як занижені вимоги до позичальників, так і слабкий контроль над процесом вилучення грунтувалися на тому, що ціни на житло ніколи не впадуть. Вважалося, що навряд чи велика кількість кредитів одночасно стануть недоброякісними. Як тільки ця теза була спростована, відразу стало видно вади подібної практики, і тепер треба буде довго перебудовувати систему іпотечного кредитування.

Банки стверджують, що ці проблеми будуть вирішені швидко, і незабаром вони знову зможуть запустити механізм на повну потужність. Однак, на думку аналітиків, може розвинутися масштабна юридична криза, якщо банки не зможуть довести, що слідують законам про майно.

Між тим, адвокати та політики намагаються використовувати ситуацію, що склалася, щоб призупинити продаж майна і домогтися рішень на користь позичальників, які скорочують свій іпотечний борг.

Кредитори ж відзначають, що практично ніхто з позичальників, чиє майно зараз розпродається, не заперечує факт несплати. "Ми не виселяємо тих, хто цього не заслужив", - говорить генеральний директор JP Morgan Джеймі Даймон.

Однак, за словами професора Уортонської школи Університету Пенсільванії Сьюзан Уочтер, докази банків непереконливі, оскільки вони не враховують легкість, з якою потерпілі можуть довести свої права.

Нинішня криза ще раз підкреслює розбіжності між системами обліку, прийнятими в юридичних і фінансових структурах. У той час як, перші використовують старий "паперовий" документообіг, кредитори зберігають дані в електронному вигляді для того, щоб прискорити їх обробку.

 

Ситуація на ринку іпотечного кредитування в США погіршується


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд вітчизняного ринку нерухомості в лютому Огляд вітчизняного ринку нерухомості в лютому

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті